ΤΟΠΙΚΑ

450 αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου

450-αιτήσεις-για-παιδικούς-σταθμούς-του-22735

Γονείς σε αναμονή μέχρι να βγουν οι επιδοτούμενες θέσεις μέσω ΕΣΠΑ

Περί τις 450 αιτήσεις κατατέθηκαν στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για τη φοίτηση παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς από το νέο σχολικό έτος, ωστόσο οι γονείς θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να βγουν και οι επιδοτούμενες θέσεις μέσω του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Ανδρέα Ζέρβα άλλες χρονιές τέτοια περίοδο είχε βγει η πρόσκληση για πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» τόσο για φορείς όσο και για γονείς. Στο πρόγραμμα καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής φορείς και γονείς με τους δεύτερους να λαμβάνουν voucher για τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους μεταξύ άλλων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οσοι λάβουν voucher κάνουν αιτήσεις και εγγράφουν τα παιδιά τους στους σταθμούς της επιλογής τους. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν και κενές θέσεις οι οποίες καλύπτονται από παιδιά οικογενειών που δεν παίρνουν voucher και πληρώνουν δίδακτρα.

Η δυναμικότητα των 12 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου αφορά σε περίπου 500 παιδιά και ήδη έχουν κατατεθεί 450 αιτήσεις από γονείς που αν δεν λάβουν voucher μέσω ΕΣΠΑ θα εγγράψουν τα παιδιά τους καταβάλλοντας δίδακτρα.

Πρέπει όμως να περιμένουν καθώς η πρόσκληση για τις επιδοτούμενες θέσεις δεν έχει βγει και εκτιμάται ότι η διαδικασία θα πάρει σε βάθος χρόνου, κρατώντας υπ’ ατμόν τους γονείς ακόμη και μέχρι αρχές Αυγούστου.

Αλλά και στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, σύμφωνα με την πρόεδρο Νατάσσα Μορφογιάννη, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργούν τέσσερις παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί δυναμικότητας 155 θέσεων, οι γονείς είναι σε αναμονή. Περιμένουν επίσης το επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι θέσεις και όσες υπάρχουν διαθέσιμες θα δοθούν σε γονείς με την καταβολή διδάκτρων.

Σημειώνεται ότι φέτος, οι διαδικασίες γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο για την αποφυγή του συνωστισμού στα γραφεία και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του νέου κορονοϊού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου