ΤΟΠΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές ~ Αρχίζουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

αντίστροφη-μέτρηση-για-τις-πανελλαδι-41709

Περισσότεροι από 3.500, υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί, βρίσκονται στη γραμμή της εκκίνησης

Περισσότερα από 3.500 άτομα, τόσο υποψήφιοι, όσο και εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό, παίρνουν θέση στη γραμμή της εκκίνησης για τις πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της μεγάλης προετοιμασίας που έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου οι εξετάσεις να κυλήσουν ομαλά.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο περιφερειακός επόπτης εξετάσεων και διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης στις πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβουν μέρος συνολικά 1.892 υποψήφιοι από τη Μαγνησία.

Από αυτούς οι 1.353 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, οι 172 με το παλιό σύστημα και 367 είναι οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας.

Πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας έχει οριστεί η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη. Στις πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησίας εξίσου μεγάλος με τον αριθμό των υποψηφίων είναι και ο αριθμός των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών που φθάνει στους 1.618.

Στους 307 ανέρχονται τα μέλη των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων, 47 συμμετέχουν ως βοηθητικό προσωπικό και ορίστηκαν 900 επιτηρητές.

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν συνολικά 25 εξεταστικά κέντρα, 22 για τα Γενικά Λύκεια και 3 για τα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ θα λειτουργήσει και ειδικό εξεταστικό κέντρο, πρόεδρος του οποίου ορίστηκε ο κ. Σεραφείμ Σπανός. Στο ειδικό εξεταστικό κέντρο έχουν οριστεί 90 εκπαιδευτικοί – εξεταστές, 220 βαθμολογητές, 19 μέλη επιτροπής και 35 μέλη επικουρικού.

Τέλος θα λειτουργήσουν και τρία εξεταστικά κέντρα για το ειδικό μάθημα των αγγλικών, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο 1ο, στο 3ο και στο 5ο Γενικά Λύκεια Βόλου, τα οποία θα υποδεχθούν από 145 υποψηφίους.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 του ίδιου μήνα. Για τα ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα.

Η πρεμιέρα των εξετάσεων θα γίνει με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Νέων Ελληνικών αντίστοιχα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου