ΤΟΠΙΚΑ

Σκηνικό έντασης στον Βόλο ~ Με φόντο τις απειλές Ρουβίκωνα κατά Αχιλλέα Μπέου

σκηνικό-έντασης-στον-βόλο-με-φόντο-τις-41717

Παρεμβάσεις στα γραφεία της Ν.Δ. και στο δημαρχείο από συλλογικότητες – Είχε προηγηθεί έλεγχος στην «αυτόνομη λαϊκή αγορά» απέναντι από το «Ματσάγγου»

Σκηνικό έντασης επικράτησε χθες στον Βόλο με φόντο τις απειλές «Ρουβίκωνα» κατά του Αχιλλέα Μπέου, που αποκαλύφθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Συλλογικότητες που στηρίζουν αντιδράσεις για το νερό στις Σταγιάτες και κατά της καύσης σκουπιδιών πραγματοποίησαν διπλή παρέμβαση στα γραφεία της Ν.Δ. και στο Δημαρχείο Βόλου και ανέλαβαν την ευθύνη με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί όταν σε συντονισμό Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία προχώρησαν σε ελέγχους στην αυτόνομη λαϊκή αγορά της Πλατείας Πανεπιστημίου απέναντι από το υπό κατάληψη κτίριο Ματσάγγου. Ο έλεγχος σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών έγιναν στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων που γίνονται στις λαϊκές αγορές για τη διασφάλιση της νομιμότητας. «Όπως γίνονται έλεγχοι στις υπόλοιπες λαϊκές για την προστασία των νόμιμων έναντι των παράνομων έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη. Δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και σταθμά», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στο πλαίσιο του οποίου βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για παράνομο εμπόριο και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 1.000 ευρώ σε παραγωγούς.

Μέλη της αυτόνομης λαϊκής αγοράς αντέδρασαν έντονα στον έλεγχο και στην επιβολή προστίμων. Το μέλος του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου», Γιάννης Χατζηγιάννης έσπευσε να συνδέσει τον αστυνομικό έλεγχο με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το νερό στις Σταγιάτες και κατά της καύσης σκουπιδιών «επειδή μέλη της λαϊκής τροφοδοτούν τις συλλογικότητες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Επιχειρείται να δημιουργηθεί πολιορκητικός κριός για να σπάσει το μέτωπο αγώνα για το νερό και ενάντια στην καύση σκουπιδιών», σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παρέμβαση σε Ν.Δ. και Δημαρχείο Βόλου

Οι εντάσεις δεν περιορίστηκαν στον χώρο της αυτόνομης λαϊκής. Μέλη συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία. Επιχείρησαν παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τα οποία όμως βρήκαν κλειστά. Συγκεντρώθηκαν στο πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Ιάσονος, ανέρτησαν πανό, μοίρασαν ανακοινώσεις για την αυριανή πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις 6 το απόγευμα από το Νοσοκομείο Βόλου και φώναξαν συνθήματα. Στη συνέχεια περίπου 40 άτομα κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο. Μπήκαν μέσα αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία τους όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, γύρισαν στα γραφεία, βγήκαν στα μπαλκόνια, κρέμασαν πανό και αποχώρησαν.

Αχ. Μπέος: «Βρωμίσατε το δημαρχείο και φύγατε»

Στο μεσοδιάστημα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία αλλά και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος που εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στο γραφείο του.

«Με ενημέρωσαν ότι ήρθε μία ομάδα ακραίων στοιχείων να κάνει κατάληψη στο Δημαρχείο. Ενόχλησαν πολίτες. Εγώ ήρθα αμέσως μόλις με ειδοποίησαν. Γιατί δεν καθόσασταν λίγο να γελάσουμε; Βρωμίσατε το δημαρχείο και φύγατε. Αυτοί είστε. Σας περιμένουμε την άλλη φορά», η αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου.

Λίγο αργότερα σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουαστικού χώρου αναλαμβανόταν η ευθύνη για τη διπλή παρέμβαση με νέες επιθέσεις κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και προσκλητήριο στην πορεία του Σαββάτου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου