ΤΟΠΙΚΑ

1.891 υποψήφιοι στη γραμμή εκκίνησης για τις πανελλαδικές στη Μαγνησία

1-891-υποψήφιοι-στη-γραμμή-εκκίνησης-για-τ-44254

Σχεδόν ένας στους πέντε θέτει υποψηφιότητα για στρατιωτικές σχολές

Στους 1.891 ανέρχονται οι υποψήφιοι στη Μαγνησία, που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Από το σύνολο των υποψηφίων, για τους οποίους η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, 1.524 προέρχονται από τα Γενικά και οι 367 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των στοιχείων των υποψηφίων, από τους 1.524 υποψηφίους των ΓΕΛ οι 494 θα δώσουν εξετάσεις στην κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών, οι 457 στην κατεύθυνση θετικών σπουδών, οι 369 στην κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής και οι 196 στην κατεύθυνση υγείας. Υπάρχουν επίσης και 8 υποψήφιοι που θα εξεταστούν μόνο στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε μουσικές σχολές.

Και φέτος το ενδιαφέρον των υποψηφίων να περάσουν σε κάποια στρατιωτική σχολή είναι υψηλό, αφού σχεδόν ένας στους πέντε έχει δηλώσει μία ή και περισσότερες σχολές των λεγόμενων σωμάτων ασφαλείας. Στρατιωτικές σχολές έχουν δηλώσει 387 υποψήφιοι των ΓΕΛ και 123 από τα ΕΠΑΛ, αστυνομικές σχολές έχουν δηλώσει 304 υποψήφιοι των ΓΕΛ και 115 από τα ΕΠΑΛ, για το σώμα Πυροσβεστικής ενδιαφέρονται 317 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και 115 από τα ΕΠΑΛ, για τις σχολές εμπορικού ναυτικού ενδιαφέρον υπάρχει από 223 υποψηφίους των ΓΕΛ και 102 των ΕΠΑΛ, Λιμενικό Σώμα έχουν δηλώσει 302 υποψήφιοι των ΓΕΛ και 114 των ΕΠΑΛ, για ΤΕΦΑΑ ενδιαφέρονται 251 υποψήφιοι των ΓΕΛ και 86 των ΕΠΑΛ και για μουσικές σχολές 16 υποψήφιοι των ΓΕΛ και ένας από τα ΕΠΑΛ.

Αρκετοί υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή τους σε συγκεκριμένες σχολές της προτίμησής τους: 395 υποψήφιοι των ΓΕΛ και 41 των ΕΠΑΛ θα δώσουν αγγλικά, 21 γαλλικά, 19 γερμανικά, 3 ισπανικά, 7 υποψήφιοι των ΓΕΛ και 1 των ΕΠΑΛ θα δώσουν ιταλικά, 10 θα δώσουν αρμονία, 44 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και 17 από τα ΕΠΑΛ θα δώσουν γραμμικό σχέδιο και ισάριθμοι ελεύθερο σχέδιο. Δέκα υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν επίσης στον έλεγχο μουσικών και ακουστικών ικανοτήτων, 11 από τα ΓΕΛ και ένας από τα ΕΠΑΛ στη μουσική αντίληψη και γνώση και ισάριθμοι στη μουσική εκτέλεση και ερμηνεία.

Πρεμιέρα στις 15 Ιουνίου

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 του ίδιου μήνα.

Για τα ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα. Η πρεμιέρα των εξετάσεων θα γίνει με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Νέων Ελληνικών αντίστοιχα.

Φέτος στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν συνολικά 27 κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα 22 θα είναι εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, 3 εξεταστικά για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο και ένα βαθμολογικό κέντρο.

Τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής: 1ο, 2ο 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο , 8ο ΓΕΛ Βόλου, Μουσικό Σχολείο, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου και 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου