ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό άγχος για υποψηφίους των πανελλαδικών λόγω COVID – 19

διπλό-άγχος-για-υποψηφίους-των-πανελλ-44261

Γονείς και υποψήφιοι των πανελλαδικών στη Θεσσαλία απευθύνονται στη γραμμή στήριξης, που λειτουργεί φέτος για τρίτη χρονιά στο Γ.Ν. Λάρισας

Επιφορτισμένοι με διπλό άγχος εξαιτίας και της πανδημίας του νέου κορονοϊού εμφανίζονται φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στη Θεσσαλία. Το lock down, που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έθεσε εκτός προγραμματισμού τους τελειόφοιτους των Λυκείων που βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές, παρατηρούν ψυχολόγοι του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο λειτουργεί για τρίτη χρονιά φέτοςγραμμή υποστήριξης των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο της δομής Στέλλα Τρίγκα, ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα και πριν την επίσημη έναρξη της γραμμής γονείς, αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι άρχισαν να απευθύνονται τηλεφωνικώς στη γραμμή στήριξης αναζητώντας συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους που συνεπάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις, που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου και τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι γονείς προσπαθούν να διαχειριστούν όσο το δυνατό καλύτερα την ψυχοφθόρα διαδικασία.

Οπως παρατήρησε η κ. Τρίγκα, το άγχος των εξετάσεων διπλασιάστηκε για τους υποψηφίους που βγήκαν εκτός ρυθμού με το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του COVID-19 και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν γνώριζαν πότε θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές. «Πλέον υπάρχει αγωνία αν ο χρόνος προετοιμασίας τους είναι αρκετός κι αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν», ανέφερε η ίδια.

Πέραν της δεδομένης κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία, γονείς και υποψήφιοι ζητούν συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, που αφορά κυρίως στη συγκέντρωση και στην απόδοση των υποψηφίων την ώρα της εξέτασης.

Ρωτούν επίσης πώς μπορούν να διαχειριστούν συμπτώματα ταχυκαρδίας και εφίδρωσης που σύμφωνα με την κ. Τρίγκα είναι ενδείξεις κρίσης πανικού.

Το άγχος επιτείνεται για υποψηφίους και από τις προσδοκίες που έχουν από εκείνους οι γονείς και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Στην άλλη άκρη της γραμμής για να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους υποψηφίους της Θεσσαλίας βρίσκονται τρεις ψυχολόγοι, οι Στέλλα Τρίγκα, Αθηνά Ράσσιου και Κατερίνα Βλαχούτσου.

Η γραμμή λειτουργεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Λάρισας για όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας έως και 30 Ιουνίου στις ημέρες γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το κέντρο είναι 2410611002, 2410669221.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου