ΤΟΠΙΚΑ

Βαθύ σκοτάδι στη διασκέδαση ~ Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την επαναλειτουργία

βαθύ-σκοτάδι-στη-διασκέδαση-πολλά-τα-α-44279

Το ερχόμενο τριήμερο λίγες θα είναι οι επιχειρήσεις, που θα λειτουργήσουν για να… αποχαιρετήσουν τους θαμώνες τους

Βαθύ σκοτάδι… στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, που τυπικά μπορεί να άρχισε και πάλι τη λειτουργία της από την περασμένη Δευτέρα, ουσιαστικά όμως η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν θα το κάνει πριν το ερχόμενο τριήμερο και πάλι έχοντας πολλά… κενά ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η απόφαση επαναλειτουργίας των νυχτερινών κέντρων από την περασμένη Δευτέρα ήταν άκυρη. Τα συγκεκριμένα καταστήματα δουλεύουν ούτως ή άλλως Παρασκευές και Σαββατοκύριακα. Το ερχόμενο τριήμερο εκτιμάται ότι θα ανοίξουν λίγες καλοκαιρινές επιχειρήσεις και κάποιες απλώς για να κάνουν… closing της χειμερινής σεζόν. Οι καλοκαιρινές επιχειρήσεις ίσως ξεκινήσουν να λειτουργούν αργότερα και πάλι όλοι περιμένουν αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσουν προκειμένου να μην είναι εκτεθειμένοι απέναντι σε πιθανούς ελέγχους», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Η απόφαση επαναλειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου της εστίασης, βρήκε τις καλοκαιρινές επιχειρήσεις απροετοίμαστες. Επαγγελματίες του χώρου επισημαίνουν ότι για να ξεκινήσει τη λειτουργία της μία καλοκαιρινή επιχείρηση ουσιαστικά χρειάζεται στήσιμο από την αρχή και άρα χρόνο προετοιμασίας ο οποίος δεν υπήρχε. Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο το στήσιμο της ίδιας επιχείρησης, θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες με τις ορχήστρες, να κλειστεί το προσωπικό σε όλα τα πόστα. «Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που γνωρίζουμε είναι μόνο όσον αφορά στις αποστάσεις των τραπεζιών και των σταντ που θα είναι στα δύο μέτρα. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα λειτουργήσουμε με το 40% των τραπεζοκαθισμάτων μας και θα υποδεχθούμε τους μισούς πελάτες σε σχέση με τη δυναμική μας. Δεν θα λειτουργήσουν τα μπαρ για την εξυπηρέτηση των θαμώνων και τα μέλη της ορχήστρας θα βρίσκονται στις πίστες επίσης σε αποστάσεις.

Θα τηρήσουμε τον μέγιστο αριθμό πελατών και οι πορτιέρηδες θα αναλάβουν και έναν επιπλέον ρόλο, αυτόν της απαγόρευσης εισόδου σε όσους θα είναι υπεράριθμοι. Είναι βεβαίως τραγικό. Να σε τιμά ο άλλος με την παρουσία του κι εσύ να μην μπορείς να τον δεχθείς στην επιχείρησή σου. Όμως δεν υπάρχουν δεδομένα τι θα γίνει με τον χορό στην πίστα. Θα κάνουμε τους χωροφύλακες στις παρέες;» διερωτάται επιχειρηματίας που ετοιμάζεται το επόμενο χρονικό διάστημα να επαναλειτουργήσει την επιχείρησή του.

Για τις επιχειρήσεις οι πρώτες ημέρες λειτουργίας τους θα είναι καθοριστικές. «Τα πάντα θα εξαρτηθούν και από τη συμπεριφορά του κόσμου», αναφέρουν ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης που βρίσκονται εν αναμονή εξειδικευμένων μέτρων για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να επαναλειτουργήσει και μερίδα των χειμερινών κέντρων με στόχο να κάνει… closing της χειμερινής σεζόν και να ανανεώσει το ραντεβού της με τους πελάτες της από τον ερχόμενο χειμώνα.

«Θα ανοίξουμε κι ο Θεός βοηθός», ανέφερε ο Χρήστος Κατσαλής ιδιοκτήτης κλαμπ ο οποίος επιδόθηκε σε μαραθώνιο τηλεφωνημάτων μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών τους για να βγάλει άκρη για τη σωστή λειτουργία της επιχείρησής του. «Εμείς δεν έχουμε τραπεζοκαθίσματα, αλλά σταντ. Αν μετακινούνται οι πελάτες τι θα κάνουμε; Θα τους ρίχνουμε καρπαζιές; Στο ΦΕΚ στο οποίο μας παραπέμπουν δεν υπάρχει ειδική αναφορά για τις επιχειρήσεις μας. Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι ο αριθμός των ατόμων που μπορούμε να δεχθούμε. Πρέπει να μας ενημερώσουν πώς θα λειτουργήσουμε. Αλλιώς είμαστε εκτεθειμένοι σε ελέγχους», σημειώνει ο κ. Κατσαλής. Ο ίδιος πάντως όπως αναφέρει η επαναλειτουργία δεν θα είναι για πολύ καιρό. «Ανοίγουμε και θα λειτουργήσουμε δύο το πολύ τρεις εβδομάδες. Πιο πολύ ανοίγουμε για να αποχαιρετήσουμε τους θαμώνες μας και να ανανεώσουμε το ραντεβού μαζί τους από Σεπτέμβριο», υπογραμμίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου