ΤΟΠΙΚΑ

Εξεταστική σε ψηφιακό… αμφιθέατρο

εξεταστική-σε-ψηφιακό-αμφιθέατρο-45977

Ομαλά η πρεμιέρα των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συνολικά 56 φοιτητές του Τμήματος Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έκαναν… ποδαρικό χθες στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά εξ αποστάσεως. Στις 9 το πρωί, οι φοιτητές βρίσκονταν μπροστά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα προκειμένου να συνδεθούν με την πλατφόρμα μέσω της οποίας διεξάγονται οι εξετάσεις…

Στην πλατφόρμα των εξετάσεων δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό… αμφιθέατρο.

Στο ένα παράθυρο της οθόνης βρισκόταν ο καθηγητής εξεταστής του μαθήματος και στα υπόλοιπα παράθυρα οι φοιτητές.

Εγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων τους, τους δόθηκε δεκάλεπτο προσαρμογής στο σύστημα και στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις που έβλεπαν στην οθόνη τους σε προκαθορισμένο χρόνο. Ο καθηγητής μπορούσε να δει τους φοιτητές και αντίστροφα οι φοιτητές τον καθηγητή.

Το πρώτο crash test για την εξ αποστάσεως διενέργεια της εξεταστικής στέφθηκε με επιτυχία. «Οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά.

Πραγματικά πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία την οποία θα μπορούσα να χαρακτηρίσω και εντυπωσιακή.

Η πρώτη ημέρα των εξετάσεων έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για το υπόλοιπο της εξεταστικής περιόδου αν και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός φοιτητών που θα λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις και οι αντοχές του συστήματος θα δοκιμαστούν», ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που έδωσε επίσης το παρών στην έδρα της σχολής για να επιβλέψει την ομαλή διεξαγωγή της πρώτης ημέρας της εξεταστικής περιόδου.

Φέτος, με απόφαση της Συγκλήτου, η εξεταστική των φοιτητών γίνεται εξ αποστάσεως στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Τις προηγούμενες ημέρες τα τμήματα πραγματοποίησαν δοκιμές των συστημάτων που ενεργοποιούνται για την εξ αποστάσεως εξεταστική των φοιτητών. Το τεχνικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκεται επί ποδός για την παροχή κατευθύνσεων και βοήθειας στα τμήματα.

Χθες, εκτός από το Τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος που έκανε ποδαρικό στην εξ αποστάσεως εξεταστική, μαθήματα ξεκίνησαν να δίνουν και φοιτητές των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η εξεταστική θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου για το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και για το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής και στις 22 Ιουνίου ξεκινούν το ΙΑΚΑ και το Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διεξαγωγή της εξ αποστάσεως εξεταστικής οι διαθέσιμες λύσεις είναι οι εξής:

  • On line γραπτή εξέταση με διεξαγωγή των εξετάσεων σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μέσω της πλατφόρμας eClass
  • On line γραπτή εξέταση με διεξαγωγή των εξετάσεων σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μέσω της πλατφόρμας MS- Teams
  • Προφορική από απόσταση εξέταση με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας MS- Teams
  • Εξέταση με υποβολή εργασιών είτε μέσω πλατφόρμας είτε μέσω e-mail
  • Επιτήρηση εξετάσεων με τηλεδιάσκεψη μέσα από την πλατφόρμα MS-Teams.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου