ΤΟΠΙΚΑ

Ναυαγοσώστες ανεβαίνουν από Δευτέρα στα βάθρα

ναυαγοσώστες-ανεβαίνουν-από-δευτέρα-47429

Αντί για την 1η Ιουνίου η υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης μετατέθηκε για την 1η Ιουλίου, αλλά στον Δήμο Βόλου αρχίζει στις 15 Ιουνίου

Από την ερχόμενη Δευτέρα ανεβαίνουν ναυαγοσώστες στα βάθρα στις πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Βόλου. Κανονικά οι ναυαγοσώστες ενεργοποιούνται με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου την 1η Ιουνίου, ωστόσο φέτος λόγω κορονοϊού άλλαξε ο νόμος και η υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης για τους Δήμους ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Στον Δήμο Βόλου που είχε ολοκληρώσει εγκαίρως τις διαδικασίες με τον διαγωνισμό προϋπολογισμού 173.600 ευρώ, οι ναυαγοσώστες θα αναλάβουν καθήκοντα στις παραλίες της περιοχής από τις 15 Ιουνίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου. «Στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών για την ασφάλεια των λουόμενων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσος Μπατζιάκας, προσθέτοντας ότι επιπλέον αυξάνεται και το ωράριό τους. «Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στα βάθρα τους από τις 10 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα», ανέφερε.

Ναυαγοσώστες θα μπουν σε όλες τις παραλίες: Πλατανιδίων, Αναύρου, Αλυκών (δύο βάθρα), Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή, Πλάκες και Μαμιδάκη, Κριθαριάς, Αμαρυλλίδος, Αμφανών και Θωμάς Σουτραλί Αγριάς.

Οπως σημείωσε ο κ. Μπατζιάκας ήδη στις παραλίες έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες για τους λουόμενους και παραλήφθηκαν και επιπλέον 120 καινούριες οι οποίες θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται σταδιακά από την παραλία της Ν. Αγχιάλου.

Το θέμα των αλλαγών της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ξεκινά την Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα και θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Διμηνίτες στο «πράσινο»

Προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο έρχεται η πρόσληψη δύο ΔΕ αρχιτεχνιτών υδραυλικών με δίμηνες συμβάσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών της διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Οι διμηνίτες θα απασχοληθούν στον τομέα της συντήρησης των αρδευτικών δικτύων που ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν το δίμηνο Μάρτιο – Απρίλιο όμως καθυστέρησαν λόγω των έκτακτων θεσμοθετημένων αδειών του προσωπικού για περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Οι συμβάσεις που θα υπογραφτούν θα έχουν ισχύ από 25 Ιουνίου έως 24 Αυγούστου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου