42 νέα στέγαστρα στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-05, 16:57:05
42 νέα στέγαστρα στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ στον Βόλο

Θα διαθέτουν φωτοβολταϊκά, θύρες USB για φόρτιση συσκευών και wifi- Πράσινο φως από τον «Φιλόδημο» για τον διαγωνισμό εντός του μήνα

 

Συνολικά 42 νέα στέγαστρα σε ισάριθμες στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, τα οποία θα λειτουργούν με ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, θα διαθέτουν θύρες USB για τη φόρτιση smart συσκευών, wifi ακόμη και «έξυπνους» κάδους απορριμμάτων που θα δείχνουν πότε είναι γεμάτοι (!) εγκαθιστά σε ισάριθμα σημεία ο Δήμος Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το έργο πήρε «πράσινο φως» για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και εντός του μήνα σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, Κωνσταντίνο Καραγιάννη θα βγει σε δημοπρασία.

Τα στέγαστρα θα έχουν μήκος 4,10μ. αλλά το πλάτος τους θα διαφέρει ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου. Στον Δήμο Βόλου λειτουργούν 16 εγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούνται από 360 στάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, εκ των οποίων οι 103 διαθέτουν στέγαστρο. Μετά από αυτοψίες στις οποίες προέβη η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. επελέγησαν 42 στάσεις σε κεντρικές περιοχές με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για την αναβάθμισή τους.

Τα στέγαστρα θα έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή και θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους ενώ θα εξασφαλίζουν την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και θα διαθέτουν καθίσματα τουλάχιστον τριών θέσεων.

Θα εφαρμόζουν όμως και έξυπνα συστήματα: θα υπάρχει «έξυπνος» κάδος με ηλεκτρονική ένδειξη μόλις γεμίσει (!), θα διαθέτουν δύο θύρες USB για τη φόρτιση smart συσκευών, θα υπάρχει ενεργειακή αυτονομία μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, wifi και ηλεκτρονική πινακίδα η οποία θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια, τα κόμιστρα και τους χάρτες των διαδρομών. Παράλληλα το στέγαστρο θα φωτίζεται ενώ θα υπάρχει και χώρος για τη φιλοξενία διαφημιστικών μηνυμάτων.

Σε ποια σημεία θα μπουν τα στέγαστρα

Τα «έξυπνα» στέγαστρα θα εγκατασταθούν στις εξής στάσεις:

Λαρίσης- Αθηνών, δύο στη Λ. Λαμπράκη (ΚΤΕΛ), δύο στα Παλαιά –Σιντριβάνι, δύο στη Λ. Λαμπράκη (Δημαρχείο), Ιάσονος- Σόλωνος, Ιάσονος- Τοπάλη, Ιάσονος- Τράπεζα Ελλάδος, Κύματα, Λ. Δημητριάδος- Μαυροκορδάτου, Λ. Δημητριάδος- Κουμουνδούρου, Δημητριάδος- Τοπάλη, Δημητριάδος- Παύλου Μελά, Δημητριάδος- Σόλωνος, Κ. Καρτάλη- Ερμού, Κ. Καρτάλη- Σωκράτους, Κ. Καρτάλη- Κωνσταντά, Κ. Καρτάλη- Δ. Γεωργιάδου, Ιωλκού- κτίριο πρώην Νομαρχίας, Ιωλκού- Ρ. Φεραίου, Ιωλκού- Ερμού, δύο στη 2ας Νοεμβρίου (Δημαρχείο), 2ας Νοεμβρίου (Σκλαβενίτης), 2ας Νοεμβρίου (πρώην Υγειονομικό), 2ας Νοεμβρίου (ΑΝΑΣΣΑ), 2ας Νοεμβρίου (Βερτζίνης), 2ας Νοεμβρίου- Τράπεζα, δύο στη Λ. Ειρήνης- Καραμπατζάκη, αφετηρία Αναύρου γραμμή 1, αφετηρία Αναύρου γραμμή 3, δύο στην Πολυμέρη- Νοσοκομείο, Πολυμέρη- Φιλίππου, Πολυμέρη –Σαράφη, δύο στην Πολυμέρη- Βλαχάβα, Πολυμέρη –Κασσαβέτη, Πολυμέρη- Δεληγιώργη.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=