ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση ΔΕΥΑΜΒ κατά Λημνιού

μήνυση-δευαμβ-κατά-λημνιού-52690

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία – «Παίζουν με την υγεία των πολιτών» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος

Μηνυτήρια αναφορά για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», αλλά και για συκοφαντική δυσφήμηση της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε χθες σε βάρος του εκπροσώπου της Επιτροπής Πολιτών κατά της Καύσης Σκουπιδιών Στέλιου Λημνιού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης με αφορμή την υπόθεση με το νερό στις Σταγιάτες.

Ο κ. Τόρης προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου μαζί με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο προκειμένου να καταθέσουν τη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Λημνιός σε ΜΜΕ, προτρέποντας τους πολίτες να πίνουν άφοβα νερό στις Σταγιάτες.

Όπως είναι γνωστό, Μεγάλη Παρασκευή και εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού άγνωστοι προκάλεσαν φθορές θέτοντας εκτός λειτουργίας το σύστημα απολύμανσης του νερού στο δίκτυο των Σταγιατών. Σε καθιερωμένες δειγματοληψίες συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκε υψηλό μικροβιακό φορτίο και εκδόθηκε απόφαση απαγόρευσης χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και δεδομένου ότι ήταν η πολλοστή φορά που το σύστημα χλωρίωσης υπόκεινταν σε δολιοφθορές, από τη ΔΕΥΑΜΒ τέθηκε εκτός δικτύου το νερό από την πηγή της Κρύας Βρύσης και το δίκτυο ύδρευσης συνδέθηκε με την πηγή Μάνα της Πορταριάς.

Σε νέες μετρήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το νερό ήταν ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση και ήρθη η απαγόρευση.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μπέο ο κ. Λημνιός φέρεται ότι ισχυριζόταν ότι το νερό ήταν ασφαλές και πριν την άρση της απαγόρευσης και προέτρεπε τους πολίτες να το καταναλώνουν άφοβα.

«Αυτή η ιστορία με τύπους τύπου Λημνιού πρέπει να τελειώσει σε αυτή την πόλη. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει για να προβάλλει τον εαυτό του ή να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες. Ο συγκεκριμένος όπως κι άλλοι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία όταν βγαίνουν και λένε ότι το νερό είναι ασφαλές ενώ τα αποτελέσματα μετρήσεων σε εργαστήρια της ΔΕΥΑΜΒ δείχνουν ότι το νερό είναι ακατάλληλο. Με εντολή δική μου η ΔΕΥΑΜΒ καταθέτει μήνυση και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της. Αρκετά με τους αστείους τύπους όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν και όρια. Εδώ παίζουν με την υγεία των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πώς βγαίνει και λέει ότι το νερό δεν είναι μολυσμένο; Με τι μετρήσεις; Ποιος είναι ο σκοπός του;», είπε σε δηλώσεις του στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου ο κ. Μπέος.

«Η δικαιοσύνη ας πάρει μέτρα και κάθε κατεργάρης να μπει στον πάγκο του», πρόσθεσε.

Στη δολιοφθορά της Μ. Παρασκευής στη δεξαμενή των Σταγιατών και στη λύση που έδωσε η ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να μην μείνει το χωριό χωρίς νερό εν μέσω υγειονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης Γιώργος Τόρης. «Τα υπόλοιπα θα τα βρει η δικαιοσύνη» σχολίασε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου