ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπράτηση ποδηλατόδρομων σε Βόλο και Ν. Ιωνία

δημοπράτηση-ποδηλατόδρομων-σε-βόλο-κ-53652

Το επόμενο διάστημα στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το δίκτυο, που θα διέρχεται από 13 δρόμους – Διαγραμμίσεις σε δρόμους και πεζοδιαβάσεις

Βγαίνει από την… καραντίνα η δημοπράτηση του έργου, που αφορά στη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων σε Βόλο και Ν. Ιωνία. Η δημοπράτηση του έργου, για το οποίο η μελέτη είχε επικαιροποιηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και οι όροι του διαγωνισμού είχαν εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή τον περασμένο Μάρτιο, καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έβαλε τα πάντα στον «πάγο».

«Η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που λήφθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα όλα τα έργα να πάνε τρεις μήνες πίσω. Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση του δικτύου ποδηλατόδρομων», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας Βόλου Θανάσης Σταυρίδης με αφορμή και τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Όπως είναι γνωστό, το δίκτυο ποδηλατόδρομων θα διέρχεται από 13 δρόμους του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και αφορά σε παρέμβαση προϋπολογισμού 1,465 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σε διάστημα 12 μηνών και να δώσει στους δημότες που κάνουν χρήση ποδηλάτου τον δικό τους χώρο στην πόλη, που σήμερα δεν υπάρχει.

Τα τμήματα του δικτύου που εντάσσονται στην περιοχή παρέμβασης και περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι τα εξής: Ρήγα Φεραίου (από Κασσαβέτη έως Ιωλκού), Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος), Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου), Βασσάνη (από Ρ. Φεραίου έως Παπαδιαμάντη), Μικρασιατών (από Ζάχου έως Βασσάνη), Παπαδιαμάντη (από Λαμπράκη έως Ζάχου), Ζάχου (από Παπαδιαμάντη έως 2ας Νοεμβρίου), Φιλαδελφείας (από Καραμπατζάκη έως Μαιάνδρου), Μαιάνδρου (από Φιλαδελφείας έως Ικάρων), Ικάρων (από Μαιάνδρου έως Εθν. Αγώνων), παράπλευρη οδός πάρκου Ν. Ιωνίας (Εθν. Αγώνων έως Δοξοπούλου), Εθνικών Αγώνων (από Ικάρων έως Βενιζέλου), Βενιζέλου (από Εθν. Αγώνων έως Καραμπατζάκη).

Για το έργο, που είναι ενταγμένο στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα, έχει εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη.

Διαγραμμίσεις

Συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και σε πεζοδιαβάσεις στον Βόλο, αλλά και στις δημοτικές ενότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, τα συνεργεία εργάζονται βράδια, καιρού επιτρέποντος, και ήδη το τελευταίο δεκαήμερο έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στις οδούς Λαρίσης, 2ας Νοεμβρίου, Παγασών, Αναλήψεως, Καρτάλη, Ιάσονος, Δημητριάδος και Πολυμέρη. «Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εντατικά και οι πεζοδιαβάσεις», σημείωσε ο κ. Σταυρίδης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για εργασίες συντήρησης που γίνονται σε ετήσια βάση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου