ΤΟΠΙΚΑ

Συγκινητικό βίντεο από το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου: «Ανοιχτά ξανά!»

συγκινητικό-βίντεο-από-το-τμήμα-τουρι-53727

Για το άνοιγμα του τουρισμού και την έναρξη της διαδικτυακής καμπάνιας προσέλκυσης τουριστών

Με συγκινητικό βίντεο με πρωταγωνιστές επαγγελματίες και εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης που ετοιμάζονται για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και την υποδοχή των επισκεπτών, παρά τους φόβους, την ανασφάλεια και το άγχος που τους συνοδεύουν μετά την περίοδο της καραντίνας, εγκαινιάζει την καμπάνια τουριστικής προβολής του προορισμού «Βόλος – Πήλιο» το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου.

Ο Γιώργος Παπαμακάριος, η Γεωργία Ταμπάκη και ο Δημήτρης Μητρολιός δημιούργησαν και ανάρτησαν χθες στην σελίδα του προορισμού «Βόλος – Πήλιο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο τουριστικής προβολής, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο – επαγγελματία τουρισμού και της εστίασης για να απευθύνουν μέσα από αυτούς το πρώτο τουριστικό προσκλητήριο της φετινής σεζόν. Πρόκειται για ένα βίντεο ύμνο όχι μόνο στις φυσικές ομορφιές του τόπου αλλά στους ανθρώπους του.

«Νιώσαμε την ανάγκη μετά από τόσο καιρό να προβάλλουμε τον παράγοντα άνθρωπο και έτσι να σηματοδοτήσουμε το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν», αναφέρει ο προϊστάμενος του τμήματος, Γιώργος Παπαμακάριος.

Το συγκεκριμένο βίντεο και η συγκινητική ανάρτηση που το συνοδεύει αποτελούν την πρώτη κίνηση της digital καμπάνιας που θα γίνει το επόμενο τρίμηνο για την προσέλκυση τουριστών από ασφαλείς υγειονομικά προορισμούς από Ελλάδα, Βαλκάνια, Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμακάριο αυτή την περίοδο οι επαγγελματίες νιώθουν στο κενό, είναι αρκετά φοβισμένοι όπως σε κάθε αρχή. «Θέλουμε να τους τιμήσουμε και να προβάλλουμε την περιοχή μας μέσα από τον καθένα από αυτούς», ανέφερε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τουριστικά ο προορισμός Βόλος – Πήλιο θα κυλήσει το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου χωρίς ακυρώσεις. «Ο Ιούνιος είναι μήνας της διερεύνησης με τον κόσμο να ρωτά ποιες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές, με τι μέτρα λειτουργούν και με ποιες τιμές», αναφέρει.

Εκλεισαν χίλιες εικόνες σε λίγες λέξεις

Σε λίγες λέξεις στο γραπτό μήνυμά του που συνοδεύει το συγκινητικό βίντεο, το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου έκλεισε… χίλιες εικόνες. Άλλες χίλιες αναμνήσεις ξυπνούν μέσα από τα δύο λεπτά διάρκειας του βίντεο:

«Είναι πραγματικά παράξενο, για έναν τόπο ζωντανό σαν τον Βόλο και το Πήλιο, έναν τόπο που καλοδέχεται τους επισκέπτες του κάθε ημέρα του χρόνου, ο τουρισμός να έχει ημερομηνία εκκίνησης. Κι όμως, έχοντας περάσει μια δύσκολη περίοδο, η ημέρα για το βήμα αυτό ήρθε.

Αφιερώνουμε λοιπόν αυτές τις εικόνες σε όλους εκείνους που ετοίμασαν αυτό το βήμα. Τους τις αφιερώνουμε και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε όλους τους μικρούς συνεταιρισμούς και τους τοπικούς παραγωγούς, που ξαναθυμηθήκαν αυθεντικές συνταγές και ετοίμασαν με αγάπη τα τίμια και νόστιμα προϊόντα τους. Τους ανθρώπους των καταστημάτων μας, που μαζί με τον χώρο τους προσέχουν τις αμμουδιές, τις πλατείες των χωριών, τον τόπο μας. Τους ανθρώπους των ξενοδοχείων της πόλης μας και των χωριών μας, που με προσοχή και φροντίδα προετοίμασαν χώρους ασφαλείς για όλους.

Ευχαριστούμε εκείνους, που παντρεύουν την αγάπη τους για την φύση με την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας οργανώνοντας νέες εμπειρίες για όλους. Εκείνους που ανυπομονούν να μας σερβίρουν τσιπουράκι με μεζέ και στρώνουν για εμάς ένα τραπέζι δίπλα στο κύμα και φυσικά εκείνους, που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας, φροντίζοντας όλες τις λεπτομέρειες που θεωρούμε αυτονόητες.

Όλοι μοιράστηκαν τις δικές τους στιγμές μαζί μας κι εμείς τις παραδίδουμε σε σας, σαν μια απόδειξη και σαν μια υπόσχεση… πως κάπως έτσι ήρθε η στιγμή να είμαστε μαζί ξανά, να ζήσουμε ξανά αυτά που μας έλειψαν, να ταξιδέψουμε, να περπατήσουμε, να ανταμώσουμε ξανά. Αυτή η στιγμή ήρθε. Ανοιχτά ξανά!».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου