ΤΟΠΙΚΑ

Σε ισχύ τα μέτρα και τον Ιούνιο για το κοινό στη ΔΕΥΑΜΒ

σε-ισχύ-τα-μέτρα-και-τον-ιούνιο-για-το-κ-55284

Εως 4 άτομα στα ταμεία, εξυπηρέτηση με ραντεβού – Τι θα ισχύσει για τους υπαλλήλους

Επεκτείνονται και για τον Ιούνιο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ στη διά περιφοράς συνεδρίασή του, τα μέτρα περιορισμένης πρόσβασης στις υπηρεσίες για την προστασία έναντι του νέου κορονοϊού.

Από 1η Ιουνίου η πρόσβαση των πολιτών στα ταμεία προκειμένου να πληρώσουν λογαριασμούς γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας, σε διαφορετική περίπτωση η είσοδος θα απαγορεύεται, με αποστάσεις του 1,5 μέτρου και περιορισμό έως τέσσερα άτομα στον χώρο αναμονής. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται στους πολίτες να επιλέγουν ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής.

Επιπλέον όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στην υπηρεσία για άλλους λόγους μπορούν να το κάνουν μόνο κατόπιν ραντεβού και εφόσον η υπόθεσή τους δεν μπορεί να διευθετηθεί τηλεφωνικώς ή μέσω διαδικτύου. Δεν απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού για τυχόν πρωτοκόλληση εγγράφων.

Από προχθές στα πόστα του κλήθηκε να επιστρέψει το σύνολο των υπαλλήλων με την παύση της εκ περιτροπής εργασίας. Στους υπαλλήλους που επέστρεψαν στην εργασία τους δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Η επιστροφή έγινε με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τη διασφάλιση των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Επιπλέον συνεχίζεται το πρόγραμμα απολύμανσης των χώρων της επιχείρησης, αλλά και η χορήγηση προστατευτικών μέτρων στο προσωπικό, καθώς και η χορήγηση σε κάθε χώρο και στους χώρους υποδοχής κοινού απολυμαντικών διαλυμάτων.

Αλλαγές ισχύουν και για τους υπαλλήλους που έκαναν χρήση αδειών ειδικού σκοπού με την επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Οι γονείς που δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού, συνεχίζουν να κάνουν χρήση της άδειας αυτής αποκλειστικά για τις ημέρες εκείνες, για τις οποίες προκύπτει η ανάγκη φροντίδας των παιδιών τους με βάση το πρόγραμμα ειδικής λειτουργίας των σχολείων, ενώ από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα, μπορούν να εργάζονται με μειωμένο ωράριο χωρίς μείωση αποδοχών.

Τέλος, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου επανέρχεται στον ρυθμό πριν τη λήψη των ειδικών μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας η λειτουργία σε βάρδιες των τμημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Προσλήψεις 10 ατόμων

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν προσλήψεις δέκα ατόμων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ γα την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Πρόκειται για δύο υδραυλικούς ΔΕ, τρεις ηλεκτρολόγους ΔΕ και πέντε εργάτες ΥΕ οι οποίοι θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, αρχής γενομένης από την Τρίτη 9 Ιουνίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου