ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισε η αποκατάσταση της πλαζ των Αλυκών

αρχισε-η-αποκατάσταση-της-πλαζ-των-αλυ-56314

Από τις εκτεταμένες φθορές, που προκάλεσαν άγνωστοι λίγες ημέρες μετά τις εργασίες συντήρησης

Συνεργεία του Δήμου Βόλου ρίχθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στη μάχη για να επιδιορθώσουν τις ζημιές, που προκάλεσαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις της πλαζ Αλυκών, την οποία μετέτρεψαν σε… ρημαδιό.

Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών άρχισαν τον καθαρισμό του χώρου και την επιδιόρθωση των φθορών.

Κατεστραμμένη περίφραξη, παρ’ όλο που η κεντρική είσοδος είναι ανοιχτή και ελεύθερη, σπασμένες πόρτες και ξηλωμένες από τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, παντού σκουπίδια και βουνά με γόπες τσιγάρων ήταν το σκηνικό στην πλαζ των Αλυκών, που αντίκρισε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών Κωνσταντίνος Βιδανόπουλος.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων απ΄όταν συνεργεία του Δήμου Βόλου σε συντονισμένη επιχείρηση ξεκίνησαν από την πλαζ των Αλυκών τον καθαρισμό και την οργάνωση των ακτών της περιοχής.

Η εικόνα στην πλαζ των Αλυκών σε τίποτα δεν θυμίζει τον χώρο στον οποίο ήδη από πέρυσι είχαν γίνει εκτεταμένες παρεμβάσεις εξωραϊσμού και αποδόθηκε σε δωρεάν χρήση στους πολίτες.

Μόλις ενημερώθηκε για τις ζημιές ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσος Μπατζιάκας μετέβη επί τόπου στο σημείο για αυτοψία και από χθες άρχισαν οι εργασίες.

Στις σκέψεις είναι να επιδιορθωθούν οι ζημιές και να «σφραγιστούν» με κάποιο τρόπο οι χώροι, ώστε να μην ξαναγίνουν στόχος αγνώστων. Για την εξυπηρέτηση των λουόμενων θα τοποθετηθούν δύο χημικές τουαλέτες, η μία ήδη εγκαταστάθηκε από χθες στην παραλία και δύο καμπίνες προκειμένου να αλλάζουν. Παράλληλα άρχισε και το στήσιμο του ναυαγοσωστικού πύργου.

Ωστόσο οι κάτοικοι φοβούνται ότι αν δεν ληφθούν μέτρα η δημοτική περιουσία θα ξαναγίνει στόχος αγνώστων, που δρουν κυρίως τις νυχτερινές ώρες και είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου