ΤΟΠΙΚΑ

Συντηρήσεις σε φωτεινούς σηματοδότες από τον Δήμο Βόλου

συντηρήσεις-σε-φωτεινούς-σηματοδότε-62758

Επιχείρηση… λίφτινγκ στους φωτεινούς σηματοδότες στην πόλη αρχίζει ο Δήμος Βόλου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε διπλή μελέτη για τα φανάρια.

Η πρώτη αφορά στη συντήρηση και επισκευή των δικτύων φωτεινής σηματοδότησης με την αντικατάσταση ηλεκτρονικών πλακετών διαφόρων λειτουργιών οι οποίες βρίσκονται ενσωματωμένες στον ρυθμιστή κυκλοφορίας.

Επίσης, τόσο στο πλαίσιο της βελτίωσης των προγραμμάτων λειτουργίας των ρυθμιστών, λόγω αλλαγής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όσο και αντικατάστασής τους λόγω βλαβών, είναι απαραίτητη η εγγραφή νέων προγραμμάτων σε μικροτσίπ από την κατασκευάστρια εταιρεία των ρυθμιστών κυκλοφορίας και την αντικατάστασή τους στην πλακέτα του μικροϋπολογιστή, στους εξής εννέα κόμβους: Παρασκευοπούλου – Ζάχου – Καραμπατζάκη, Αναπαύσεως – Ζάχου, 2ας Νοεμβρίου – Ζάχου, Ζάχου – Παπαδιαμάντη, Μαιάνδρου – Ελ. Βενιζέλου, Μαιάνδρου – Ελλησπόντου, Μαιάνδρου – Φιλαδελφείας, Μαιάνδρου – Αναπαύσεως, Μαιάνδρου – Λ. Ειρήνης. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 6.038,80.

Εξάλλου εγκρίθηκε μελέτη για τη βαφή των ιστών φωτεινής σηματοδότησης προϋπολογισμού 4.831,04 ευρώ σε άλλους 23 κόμβους.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Βόλου πρόκειται να προχωρήσει στην τοποθέτηση δυο στεγάστρων σε στάσεις αναμονής επιβατών λεωφορείων, κοντά στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Ν. Αγχιάλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου