ΤΟΠΙΚΑ

Αμεσα σε ισχύ οι «πεζοδρομήσεις» στα Παλαιά

αμεσα-σε-ισχύ-οι-πεζοδρομήσεις-στα-π-62837

Στις οδούς Μελούνας και Σαρανταπόρου στα Παλαιά για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Πράσινο φως… για να ανάψει «κόκκινο» στην κυκλοφορία των οχημάτων σε δύο δρόμους στη συνοικία των Παλαιών, προκειμένου τα καταστήματα που λειτουργούν εκεί να μπορέσουν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα με βάση το μέτρο των αποστάσεων, έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής και αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Τάσο Μπατζιάκα, «ο Δήμος Βόλου έχει την πρόθεση να βοηθήσει τους επαγγελματίες της εστίασης που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους για περίπου δυόμισι μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα με βάση τη δυνατότητα, που μας δίνει ο νέος νόμος για την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε δύο μικρούς δρόμους της συνοικίας των Παλαιών, προκειμένου να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν με άνεση τα καταστήματα χωρίς όμως να στερούν ζωτικούς χώρους από πεζούς, ΑμεΑ και χωρίς να παρεμποδίζουν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης».

Οπως ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας οι έκτακτες πεζοδρομήσεις για συγκεκριμένες ώρες την ημέρα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελέγχονται κατά περίπτωση και εγκρίνονται επίσης κατά περίπτωση.

Οι πρώτες δύο έκτακτες πεζοδρομήσεις μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τίθενται άμεσα σε ισχύ.

Βάσει της απόφασης θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δύο δρόμους. Στην οδό Μελούνας από τη Λαμπράκη έως τη Φερών καθημερινά έως και τις 30 Νοεμβρίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 2 τα ξημερώματα και στην οδό Σαρανταπόρου από τη Φερών έως τη Μητροπολίτου Γρηγορίου καθημερινά έως τις 30 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 τα ξημερώματα.

Στις συγκεκριμένες οδούς θα ισχύσουν προσωρινές απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, στάση και στάθμευση οχημάτων.

Ο νέος νόμος για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, που ήταν κλειστές από τις 13 Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του νέου κορονοϊού, προβλέπει την αξιοποίηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση πεζών και ΑμεΑ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου