ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρολουσία για Βολιώτη έμπορο: «Καλωσόρισμα» με διακοπή ρεύματος

ψυχρολουσία-για-βολιώτη-έμπορο-καλω-63271

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει από την «καραντίνα» και τον περίμενε συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Ψυχρολουσία για Βολιώτη ιδιοκτήτη εμπορικής επιχείρησης στην πόλη, ο οποίος δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανεβάσει ρολά στην επιχείρησή του και να λειτουργήσει σχεδόν μετά από δύο μήνες καραντίνας, όταν συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος επιχείρησε να τον αποσυνδέσει από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το συμβάν σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς στον Βόλο, η οποία παρέμεινε κλειστή από τις 18 Μαρτίου στο πλαίσιο της αναστολής λειτουργίας που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο έμπορος όπως και πολλοί συνάδελφοί του έχοντας τις επιχειρήσεις τους κλειστές και μηδενικά έσοδα δεν είχε φροντίσει για την πληρωμή του λογαριασμού ρεύματος σε ιδιωτική εταιρεία. Όπως έγινε γνωστό όταν ο λογαριασμός «δίπλωσε», συνεργείο της εταιρείας εμφανίστηκε στην πόρτα του για του κόψει το ρεύμα.

Τα φώτα στη βιτρίνα του έμειναν αναμμένα από… τύχη και μόνο. Το συνεργείο δεν μπορούσε να μπει στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και να φθάσει στο ρολόι της επιχείρησης για να το αποσυνδέσει από το δίκτυο, επειδή έλειπε ο διαχειριστής που είχε τα κλειδιά.

Ο έμπορος με ικανοποίηση είδε το συνεργείο να απομακρύνεται. Ετρεξε, βρήκε χρήματα και φρόντισε για την πληρωμή του ενός λογαριασμού προκειμένου να μην έρθει και πάλι το συνεργείο στην πόρτα του.

Ωστόσο το συμβάν έφθασε στα αφτιά των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Απόστολο Οντόπουλο, το θέμα θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στην επικείμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Οντόπουλος μιλά για πρωτοφανή σκληρή στάση εταιρείας απέναντι σε πελάτη της έμπορο που επί δύο μήνες σχεδόν είχε μηδενικά εισοδήματα με την επιχείρηση να παραμένει κλειστή στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου εμπόρου δεν είναι μοναδική. Κι άλλα μέλη του κλάδου ανησυχούν για τα χρέη τους καθώς και για τις ρυθμίσεις τους σε περίπτωση που δεν μπόρεσαν να καταβάλουν μία δόση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου