ΤΟΠΙΚΑ

Συστημένοι από… Θεσσαλονίκη οι διαρρήκτες κατοικίας στο Μαλάκι

συστημένοι-από-θεσσαλονίκη-οι-διαρρ-63405

Ηταν η δεύτερη φορά που πλησίαζαν στο σπίτι, έχοντας πληροφορίες για αντικείμενα αξίας

Συστημένοι από… Θεσσαλονίκη οι επίδοξοι διαρρήκτες οικίας στο Μαλάκι, που έγιναν αντιληπτοί από τον 60χρονο ανιψιό του ιδιοκτήτη, τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα ως επιβάτες σε ταξί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δράστες ηλικίας 31 και 32 ετών αντίστοιχα, ο ένας από Θεσσαλονίκη κι ο άλλος από Αττική, μετέβησαν στη Μαγνησία με το ΙΧΕ αυτοκίνητό τους έχοντας προκαθορισμένο δρομολόγιο και στόχο. Θα χτυπούσαν στο συγκεκριμένο σπίτι όπου διαμένει 92χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες τους έχει αντικείμενα μεγάλης αξίας εντός της οικίας του. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πλέον ο θείος μου δεν έχει τίποτα. Θα του επιτίθονταν για να πάρουν τι; Καρέκλες και τραπέζια;», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 60χρονος ανιψιός.

Το δίδυμο των δραστών φαίνεται ότι βρισκόταν αρκετές ημέρες στο Μαλάκι παρακολουθώντας το σπίτι – στόχο. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη ένας από αυτούς πήγε στο σπίτι, πλησίασε στο παράθυρο για να κοιτάξει μέσα και να «κόψει κίνηση», όταν έγινε αντιληπτός από τον 60χρονο ανιψιό, ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο. Ο 60χρονος πρόλαβε και είδε τα χαρακτηριστικά του… αδιάκριτου ο οποίος τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης αναφέρθηκε στην Αστυνομία και ο 60χρονος προχώρησε στην παραγγελία καμερών ασφαλείας φοβούμενος για τη ζωή του 92χρονου θείου του.

Προχθές, το δίδυμο επέστρεψε στον τόπο του… εγκλήματος. Αυτή τη φορά περίμεναν να φύγει ο ανιψιός από το σπίτι, πριν παραβιάσουν το παράθυρο και μπουν μέσα. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο…

Ο 60χρονος, που είχε θορυβηθεί, ήταν γενικώς υποψιασμένος. Ετσι δεν άργησε να αντιληφθεί την παρουσία του ύποπτου αυτοκινήτου κοντά στο σπίτι του. Φώναξε έναν εργάτη και μαζί μπήκαν στο σπίτι αιφνιδιάζοντας τους επίδοξους διαρρήκτες που τράπηκαν σε φυγή.

Χθες, οι δύο δράστες κάθισαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Διά του συνηγόρου υπεράσπισής τους εμφανίστηκαν πρόθυμοι να έρθουν σε συνεννόηση με τον 60χρονο και να τον αποζημιώσουν τόσο για το παράθυρο που παραβίασαν, όσο και για τις κάμερες ασφαλείας που παρήγγειλε για να εγκαταστήσει. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν αναβολή.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημά τους και ανέβαλε για τις 9 Ιουνίου, στις 12μ., την εκδίκαση της υπόθεσης, αίροντας παράλληλα την κράτησή τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου