ΤΟΠΙΚΑ

Εκτακτες πεζοδρομήσεις στα Παλαιά λόγω… COVID- 19

εκτακτες-πεζοδρομήσεις-στα-παλαιά-λό-64802

Κλείνουν για τα οχήματα και βγαίνουν τραπεζοκαθίσματα στις οδούς Μελούνας και Σαρανταπόρου

Εκτακτες… πεζοδρομήσεις στη συνοικία των Παλαιών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις εστίασης, που μόλις χθες ανέβασαν ρολά και επαναλειτούργησαν μετά από δυόμισι μήνες καραντίνας, αποφασίζει ο Δήμος Βόλου. Ο νέος νόμος για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, που ήταν κλειστές από τις 13 Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του νέου κορονοϊού, προβλέπει την αξιοποίηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση πεζών και ΑμεΑ.

Ηδη τα δύο πρώτα αιτήματα κατατέθηκαν από καταστηματάρχες εστίασης στη συνοικία των Παλαιών. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην οδό Μελούνας και στην οδό Σαρανταπόρου και οι οποίες ζητούν να ισχύσουν προσωρινές απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, στάση και στάθμευση οχημάτων προκειμένου να μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλουν τα νέα μέτρα λειτουργίας της εστίασης.

Τα αιτήματα έρχονται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Για την οδό Μελούνας οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί ζητούν το κλείσιμο του δρόμου από την Λαμπράκη έως τη Φερών και έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ΟΣΕ (είναι δίπλα από τις γραμμές). Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις της οδού Σαρανταπόρου ζητούν το κλείσιμο του δρόμου από τη Φερών έως τη Μητροπολίτου Γρηγορίου.

Οι δρόμοι θα κλείνουν για συγκεκριμένες ώρες την ημέρα και για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έρχεται προς έγκριση, στην οδό Μελούνας προβλέπεται κλείσιμο του δρόμου καθημερινά έως και τις 30 Νοεμβρίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 2 τα ξημερώματα.

Στην οδό Σαρανταπόρου ο δρόμος θα κλείνει επίσης καθημερινά έως τις 30 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 τα ξημερώματα.

Προϋπόθεση που θα πρέπει να τηρήσουν οι καταστηματάρχες είναι η ακώλυτη διέλευση οχημάτων άμεσης ανάγκης και η διέλευση, στάση και στάθμευση οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑμεΑ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου