ΑΛΜΥΡΟΣ

Δεύτερη έρευνα για το μοιραίο «χαλί» στο λούνα παρκ Αλμυρού

δεύτερη-έρευνα-για-το-μοιραίο-χαλί-σ-64854

Το παιχνίδι του λούνα παρκ στον Αλμυρό, που κόστισε τη ζωή σε 13χρονη – Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε αίτημα της ιδιοκτήτριας για απόδοση του μηχανήματος

Δεύτερη προκαταρκτική, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης και την παράδοσή της από τον περασμένο Ιανουάριο, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Βόλου για το μοιραίο «χαλί» στο λούνα παρκ Αλμυρού, από το οποίο εκτοξεύτηκε η 13χρονη μαθήτρια Σεραΐνα με αποτέλεσμα να κοπεί πρόωρα το νήμα της ζωής της.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και δεύτερη προανάκριση στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων για τον φάκελο της τραγικής υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητούνται περαιτέρω διευκρινίσεις γύρω από τη λειτουργία του μοιραίου παιχνιδιού, ενώ έχει ζητηθεί από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών μετάφραση του εγχειριδίου χρήσης του μηχανήματος, το οποίο προσκομίστηκε στην αγγλική γλώσσα.

Ο φάκελος της υπόθεσης, εννέα μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο στην αυλαία της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού, παραμένει ανοιχτός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Εισαγγελία Βόλου διερευνάται το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο με ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα σε βαθμό κακουργήματος κι ότι η υπόθεση επιχειρείται να συνδεθεί με παρόμοιο περιστατικό στη Χαλκίδα, όπου το 2009 και από το ίδιο μηχάνημα «εκτοξεύτηκε» άλλος επιβάτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι ο φάκελος να συμπληρωθεί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Μάλιστα προ ημερών εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αίτημα που είχε καταθέσει η ιδιοκτήτρια του μηχανήματος προκειμένου να της αποδοθεί προς χρήση. Το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημά της και το μηχάνημα παραμένει κατασχεμένο.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα, που «πάγωσε» τα πάντα, σημειώθηκε στην αυλαία της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού. Η 13χρονη, που διασκέδαζε ανέμελα με τις φίλες της στο «χαλί», εκτοξεύτηκε από αυτό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου