ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική «τρύπα» 100.000 ευρώ στον Δήμο Ν. Πηλίου

οικονομική-τρύπα-100-000-ευρώ-στον-δήμο-ν-69385

Διαχειριστικό έλλειμμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από όπου εκταμιεύονται κονδύλια υπέρ του Δήμου Νοτίου Πηλίου – Στην Εισαγγελία κατέθεσε την έκθεση ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός

Διαχειριστικό έλλειμμα άνω των 100.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από όπου εκταμιεύονται κονδύλια υπέρ των ΟΤΑ διαπιστώθηκε σε δημοσιονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε. Για τα αποτελέσματα του ελέγχου μόλις προχθές ενημερώθηκε εγγράφως από το Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και σήμερα ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός κατέθεσε την έκθεση στην Εισαγγελία Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έγγραφο παραλήφθηκε προχθές από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στα αποτελέσματα διαχειριστικού ελέγχου που έγινε στα οικονομικά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την περίοδο 2006 – 2010.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι εντοπίστηκε διαχειριστικό έλλειμμα που ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ. Το οικονομικό άνοιγμα αφορά στον πρώην δήμο Αργαλαστής και στην πρώην κοινότητα Τρικερίου. Για τον πρώην δήμο Αργαλαστής καταγράφεται χρεωστικό άνοιγμα της τάξης των 67.520 ευρώ και για την πρώην κοινότητα Τρικερίου επίσης χρεωστικό άνοιγμα της τάξης των 40.340 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αντίστοιχες εκθέσεις έχουν παραλάβει κι άλλοι δήμοι της Μαγνησίας για τις περιπτώσεις σημερινών δημοτικών ενοτήτων ή κοινοτήτων.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, η έκθεση με τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού ελέγχου κατατέθηκε σήμερα κιόλας στην Εισαγγελία Βόλου από τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου