ΤΟΠΙΚΑ

Σύγχρονος καρδιογράφος για το Τρίκερι παραδόθηκε στο αγροτικό ιατρείο

σύγχρονος-καρδιογράφος-για-το-τρίκερ-72582

Αγοράστηκε με χρήματα των υποψηφίων του συνδυασμού του Μιχ. Μιτζικού, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και δωρεά της Ελένης Γιαμαρέλου

Υπερσύγχρονο καρδιογράφο απέκτησε το αγροτικό ιατρείο Τρικερίου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Ο σύγχρονος καρδιογράφος αποκτήθηκε μέσω δωρεών και το αξιοσημείωτο είναι ότι είναι φορητός που σημαίνει ότι θα μπορεί να μεταφέρεται για τις απαραίτητες εξετάσεις και στο νησί Τρίκερι όπου μεταβαίνει ο γιατρός μία φορά την εβδομάδα.

Για την απόκτηση του καρδιογράφου έγινε τελετή παράδοσης – παραλαβής στην πλατεία του Τρικερίου, που έλαβε χαρακτήρα γιορτής, ενώ τέσσερις κάτοικοι υποβλήθηκαν σε καρδιογράφημα στο πλαίσιο της επίδειξης λειτουργίας του σύγχρονου μηχανήματος.

Σύμφωνα με τον τοπικό αντιδήμαρχο Μανώλη Γιαμαρέλο, πέρυσι τέτοια εποχή όλοι οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση» διέθεσαν ποσό για να προχωρήσουν στην αγορά και στη δωρεά στο αγροτικό ιατρείο Τρικερίου ενός απινιδωτή. «Ενημερωθήκαμε ότι ένας Αμερικανός είχε κάνει δωρεά ενός απινιδωτή και ότι μεγαλύτερη προτεραιότητα ήταν η απόκτηση ενός καρδιογράφου καθώς ο παλιός έχει ήδη συμπληρώσει 15 χρόνια χρήσης», σημείωσε ο κ. Γιαμαρέλος.

Στα περίπου 800 ευρώ που συγκέντρωσαν τα μέλη του συνδυασμού, προστέθηκαν δωρεές των μελών του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τρικερίου αλλά και δωρεά ποσού της Ελένης Γιαμαρέλου στη μνήμη του συζύγου της Κωνσταντίνου Γιαμαρέλου (Μανώλα) και συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.300 ευρώ που απαιτούνταν για την προμήθεια του σύγχρονου καρδιογράφου.

«Τον παραγγείλαμε έγινε και σέρβις στον απινιδωτή, τον παραλάβαμε και τον παραδώσαμε στο αγροτικό ιατρείο» ανέφερε ο κ. Γιαμαρέλος υπογραμμίζοντας ότι με το νέο αυτό μηχάνημα αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του Τρικερίου αλλά και του νησιού του Τρίκερι.

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι αυτό της προσφοράς και του εθελοντισμού», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου