ΤΟΠΙΚΑ

Ο εμπνευστής του Μουσείου της Αργούς θα εκπονήσει τη μουσειογραφική μελέτη

ο-εμπνευστής-του-μουσείου-της-αργούς-θ-74136

Στην εταιρεία «Κίζης Αρχιτέκτονες» κατακυρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης για το πώς θα στηθούν τα εκθέματα μέσα στον χώρο

Η εταιρεία «Κίζης Αρχιτέκτονες», η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μουσείο της Αργούς και ανέλαβε να συντάξει την αρχιτεκτονική μελέτη η οποία είχε παρουσιαστεί σε ειδική τελετή στο «Αχίλλειον», θα είναι η ίδια που θα συντάξει και τη μουσειογραφική μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων, πώς δηλαδή θα στηθούν τα εκθέματα μέσα στο μουσείο.

Για την εκπόνηση της μουσειογραφικής μελέτης προϋπολογισμού 58.409,19 ευρώ ο Δήμος Βόλου είχε προκηρύξει συνοπτικό διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου η μοναδική προσφορά που κατατέθηκε ήταν της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία προσέφερε έκπτωση 20%.

Η σύνταξη της μελέτης αποφασίστηκε στη χθεσινή οικονομική επιτροπή να ανατεθεί στην εταιρεία «Κίζης Αρχιτέκτονες» έναντι ποσού 46.727,35 ευρώ.

Η εταιρεία ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε από το πέρασμα της θρυλικής πεντηκόντορου από τις Συμπληγάδες για να σχεδιάσει το Μουσείο της Αργούς. Ακολούθησε το ταξίδι της Αργούς και εστίασε στο πέρασμα από τις Συμπληγάδες, «ζωντανεύοντας» τον μύθο σε μία κατασκευή που θα χωροθετηθεί στην περιοχή του Πεδίου του Αρεως. Στο Μουσείο η Αργώ ως κεντρικό έκθεμα δεν θα είναι στατική: ειδικός μηχανισμός θα δημιουργεί δυναμικό σκηνικό εμφανίζοντας το πλοίο άλλοτε να περνά μέσα από καταιγίδα κι άλλοτε να πλέει σε νηνεμία, με το μυθικό περιστέρι να διασχίζει τον ουρανό.

Σύνδεση σχολείων με δίκτυο φυσικού αερίου

Με το δίκτυο του φυσικού αερίου στη Ν. Αγχίαλο θα συνδεθούν τρεις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε η προκήρυξη διαγωνισμού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίας στα λεβητοστάσια των σχολείων και να μπορέσουν να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Αγχιάλου που θα είναι οι πρώτες σχολικές μονάδες που τον χειμώνα θα θερμαίνονται με φυσικό αέριο αντί για πετρέλαιο.

ΕΛ.ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου