ΤΟΠΙΚΑ

Με 100 τάμπλετ εξοπλίστηκαν σχολεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου

με-100-τάμπλετ-εξοπλίστηκαν-σχολεία-του-75675

Δόθηκαν εντός της εβδομάδας στους διευθυντές για να καλύψουν ανάγκες τηλεκπαίδευσης των μαθητών τους

Με σχεδόν 100 τάμπλετ εξοπλίστηκαν οι σχολικές μονάδες των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, μετά από προμήθεια στην οποία προχώρησαν οι σχολικές επιτροπές. Τα τάμπλετ παραλήφθηκαν από τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό και δόθηκαν την περασμένη Τετάρτη στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης των μαθητών τους.

Όπως είναι γνωστό, τα σχολεία και στον Δήμο Νοτίου Πηλίου παραμένουν κλειστά από τις 11 Μαρτίου και πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης της διδακτέας ύλης μέσω τηλεκπαίδευσης λόγω έλλειψης λαπ τοπ ή συνδέσεων ίντερνετ.

Για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών, οι σχολικές επιτροπές ενεργοποίησαν το άρθρο 27 της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία «μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης προληπτικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Παρησιάδη, συνολικά έγινε προμήθεια 100 τάμπλετ τα οποία θα αποτελούν περιουσία των ίδιων των σχολείων, που θα τα παραχωρούν προς χρήση στους μαθητές τους για όσο διάστημα είναι αναγκαίο και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Η συνολική δαπάνη που εγκρίθηκε αφορά σε ποσό 13.200 ευρώ εκ των οποίων 9.400 ευρώ είναι η πίστωση για την πρωτοβάθμια και 3.800 ευρώ για τη δευτεροβάθμια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου