ΤΟΠΙΚΑ

Γέφυρα μετά από τέσσερα καλοκαίρια στον Κάλαμο!

γέφυρα-μετά-από-τέσσερα-καλοκαίρια-στ-75709

Τελευταίες πινελιές στον Κάλαμο, στο έργο που θύμισε… «γεφύρι της Άρτας»

Τελευταίες πινελιές πριν την οριστική παράδοσή της μπαίνουν στη γέφυρα στον οικισμό του Καλάμου που είχε «κοπεί» στα δύο. Η γέφυρα που είχε καταρρεύσει πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια μετά από θεομηνία, είχε «κόψει» στα δύο τον οικισμό αποκλείοντας το μισό χωριό από την επικοινωνία του με τον υπόλοιπο δήμο.

Μετά από τέσσερα χρόνια οδικού… «αποκλεισμού» το πρόβλημα επιτέλους επιλύεται. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Δημήτρη Παρησιάδη, εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εργασίες. «Πλέον υπάρχει επικοινωνία. Απομένει να μπουν τα κάγκελα και να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις», σημείωσε ο κ. Παρησιάδης.

Το έργο θύμισε «γεφύρι της Αρτας» ταλαιπωρώντας επί σειρά ετών τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι ζούσαν αποκλεισμένοι μετά την κατάρρευση της κεντρικής γέφυρας. Συνολικά τέσσερα καλοκαίρια έχασαν κάτοικοι και επαγγελματίες, οι οποίοι μάλιστα είχαν κάνει προσφυγή και στην Εισαγγελία Βόλου.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 οπότε και κατέρρευσε η γέφυρα η επικοινωνία από άκρη σε άκρη στον οικισμό τον οποίο χωρίζει χείμαρρος γινόταν μέσα από κοίτη κι αυτό όταν δεν υπήρχε νερό με ό,τι συνέπειες υπήρχαν για 50 σπίτια μονίμων και περιστασιακών κατοίκων, 30 ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο δυναμικότητας 17 δωματίων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά την προκήρυξη διαγωνισμού και την ανάδειξη εργολάβου, ο ανάδοχος ωστόσο ζητούσε διαρκώς παρατάσεις. Πλέον φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παράδοση της πολύπαθης γέφυρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου