Κανένας μόνος του

κανένας-μόνος-του-75853

Της Ελένης Χάνου

Μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης απλών πολιτών γίνονται καθημερινά οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βόλου, στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ. Καθημερινά πολίτες σπεύδουν στην πόρτα των γραφείων της υπηρεσίας για να αφήσουν σακούλες ακόμη και ολόκληρα πακέτα με τρόφιμα για την ενίσχυση οικογενειών της πόλης που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση αδυνατώντας να εξασφαλίσουν ακόμη και βασικά αγαθά για να στρώσουν το καθημερινό τραπέζι.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, έχοντας οικονομική άνεση ή «κόβοντας» οι ίδιοι από τον δικό τους προϋπολογισμό, σπεύδουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους μέσω της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ. Κάθε κάλεσμα για βοήθεια που βγαίνει επισήμως από την επιχείρηση δεν πέφτει στο κενό…

Κι αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί ότι οι προσφορές πιάνουν τόπο. Αναρίθμητες πλέον περιπτώσεις δημοτών έχουν βοηθηθεί για να στηριχθούν στα πόδια τους μέσω της υπηρεσίας με το κοινωνικό πρόσωπο. Μολονότι δεν διαθέτει δικό της προϋπολογισμό για την αγορά τροφίμων, το έργο που συντελεί είναι τεράστιο χάρη στις δωρεές.

Αρχικά ήταν επιχειρηματίες οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό της επιχείρησης βοηθώντας τη με προσφορές για να βοηθήσει ανθρώπους σε ανάγκη. Και στη συνέχεια συσπειρώθηκαν απλοί πολίτες που είδαν το έργο που γίνεται για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Το προσωπικό της επιχείρησης μαζί με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων καθημερινά συσκευάζουν τρόφιμα και τα προσφέρουν σε οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη. Και με τον όγκο των προσφορών που υπάρχουν καταφέρνουν να γεμίζουν τα ράφια της κουζίνας σε φτωχικά νοικοκυριά που εξασφαλίζουν το φαγητό των επόμενων ημερών.

Και η χαρά είναι μεγάλη όταν εκτός από τα απολύτως απαραίτητα μπορούν και εξασφαλίζουν ένα γλύκισμα για τα παιδιά των οικογενειών αυτών ή ένα παιχνίδι.

Μόνο αυτή την περίοδο τέσσερις περιπτώσεις οικογενειών ή και μοναχικών ατόμων στηρίζονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου.

Και είναι ο απλός επιχειρηματίας, ο ανώνυμος πολίτης που με τη δράση του δημιουργεί μια αγκαλιά σε όσους έχουν ανάγκη. Και αποδεικνύει ότι στα δύσκολα κανείς δεν μένει μόνος του ιδίως σε μία πόλη με παράδοση στην αλληλεγγύη και την προσφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου