ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν οι τάξεις στα Λύκεια της Μαγνησίας

αδειασαν-οι-τάξεις-στα-λύκεια-της-μαγν-77462

Μόλις 212 από τους 1.213 μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στα σχολεία – Μαθητές α’ και β’ Λυκείου και των Γυμνασίων θα δώσουν ζωή από Δευτέρα στις τάξεις

Αδειασαν σχεδόν οι αίθουσες διδασκαλίας στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της Μαγνησίας. Χθες τελευταία ημέρα της πρώτης εβδομάδας μαθημάτων μετά την καραντίνα, στις τάξεις έδωσαν το «παρών» μόλις 212 μαθητές από το σύνολο των 1.213 που αναμενόταν με το ποσοστό συμμετοχής να κυμαίνεται στο 17,48%.

Μόνο στα γενικά λύκεια της περιφέρειας η παρουσία των μαθητών στο σχολείο είναι πιο μαζική. Από τους 155 μαθητές το «παρών» έδωσαν οι 60, όταν στα αστικά κέντρα από τους 628 στις τάξεις βρέθηκαν οι 102. Στα ΕΠΑΛ από τους 430 χθες στα θρανία τους κάθισαν 50 μαθητές.

Οι τάξεις αναμένεται να αποκτήσουν «ζωή» από μεθαύριο Δευτέρα οπότε και στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές της α’ και β’ τάξης του λυκείου αλλά και των τριών τάξεων των γυμνασίων.

Μάλιστα χθες συνεδρίαζαν οι σύλλογοι διδασκόντων για τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές όλων των τάξεων που θα κληθούν να τηρήσουν αυστηρά μέτρα: εκ περιτροπής μαθήματα, αποστάσεις κατά την προσέλευση και το σχόλασμα, 15 μαθητές ανά τάξη και σε απόσταση ενάμιση μέτρου ο ένας από τον άλλο, διαφορετικός χρόνο διαλείμματος και προαυλισμός σε διαφορετικό μέρος, αντισηπτικά.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των αυστηρών μέτρων που ισχύουν στα σχολεία και προέρχεται από το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου ο σύλλογος διδασκόντων συνεδρίασε χθες στο προαύλιο και σε αποστάσεις ο ένας καθηγητής από τον άλλο.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Με ανακοίνωσή του και με αφορμή την επιστροφή και των υπολοίπων μαθητών στα σχολεία, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας κάνει γνωστό ότι για την ομαλότερη επάνοδο των μαθητών στις σχολικές αίθουσες «συγκέντρωσε χρήσιμες πληροφορίες καθώς και αναλυτικές οδηγίες οι οποίες αφορούν στις μέρες και ώρες μαθημάτων, στις μετακινήσεις των μαθητών με υπεραστικά και αστικά λεωφορεία καθώς και σε άλλες διαστάσεις της σχολικής ζωής. Οι οδηγίες αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://1epal-n-ionias.mag.sch.gr/), στην σελίδα facebook του σχολείου ενώ επίσης έχουν αποσταλεί και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων και κηδεμόνων.

Ο σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του σχολείου θέλουν να διαβεβαιώσουν του μαθητές και τους γονείς τους ότι έλαβαν υπόψη όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και ότι θα πράξουν πέραν των υποχρεώσεών τους με κύριο γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου