ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές μετ’ εμποδίων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

εγγραφές-μετ-εμποδίων-σε-νηπιαγωγεί-77613

Γονείς κλείνουν ραντεβού… σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία -Αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ηλεκτρονική κατάθεση δικαιολογητικών

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε χθες για γονείς η εγγραφή των παιδιών τους στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και στη Μαγνησία. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, πολλοί όμως δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και αναγκάζονται να απευθύνονται διά ζώσης στις σχολικές μονάδες.

Ραντεβού για να εγγράψουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά κλείνουν γονείς, οι οποίοι δυσκολεύονται στην ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών που προϋποθέτει και ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων.

Από χθες και έως τις 29 Μαΐου για τα νηπιαγωγεία και έως τις 30 Μαΐου για τα δημοτικά γίνονται οι εγγραφές των μαθητών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, με τα σχολεία κλειστά λόγω κορονοϊού, οι γονείς καλούνται να προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές εγγραφές.

Ωστόσο η διαδικασία της εγγραφής απαιτεί την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων πιστοποιητικό γέννησης, ατομικό δελτίο υγείας, απόδειξη διεύθυνσης κατοικίας τα οποία για να κατατεθούν ηλεκτρονικά θα πρέπει να σκαναριστούν. «Πολλοί γονείς δεν διαθέτουν σκάνερ για να μπορέσουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά και ήδη από την πρώτη ημέρα των εγγραφών, έσπευσαν στα σχολεία ζητώντας να κλείσουν ραντεβού για να γίνει η εγγραφή στα σχολεία», ανέφερε ο κ. Μούσιος.

Και πάλι όμως οι γονείς θα χρειαστεί να περιμένουν. Κι αυτό γιατί τα σχολεία δέχονται γονείς αλλά με συγκεκριμένους κανόνες στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τα ραντεβού είναι ατομικά και σε χρονική απόσταση μεταξύ τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα αιτήματα ή πολλά αιτήματα μέσα στην ίδια ημέρα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου