ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στο μεροκάματο για τους μικροπωλητές ένδυσης – υπόδησης

επιστροφή-στο-μεροκάματο-για-τους-μικ-78506

Πάγκοι και για βιομηχανικά από Δευτέρα 18 Μαΐου – Σε ποιους δρόμους θα λειτουργήσουν

Επιστρέφουν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου στις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου και οι πάγκοι με βιομηχανικά είδη. Η επιστροφή των μικροπωλητών στο μεροκάματο μετά από δύο και πλέον μήνες θα γίνει υπό αυστηρούς όρους ασφάλειας και υγιεινής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου, Τάσο Μπατζιάκα, στη λαϊκή ένδυσης και υπόδησης θα δραστηριοποιηθεί μόλις το 50% των μικροπωλητών (οι οποίοι θα εργάζονται εναλλάξ), οι πάγκοι θα στηθούν σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο ενώ υποχρεωτική θα είναι η ύπαρξη αντισηπτικού στους πάγκους και η χρήση γαντιών και μασκών από τους πωλητές.

Σήμερα μάλιστα ο κ. Μπατζιάκας θα έχει σύσκεψη με επόπτες υγείας με αφορμή την επανέναρξη της λαϊκής αγοράς ένδυσης και υπόδησης προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της με όλους τους όρους ασφάλειας της δημόσιας υγείας. «Στις λαϊκές του Βόλου δεν δραστηριοποιούνται Ρομά από τη Λάρισα», επισημαίνει ο κ. Μπατζιάκας για ανησυχίες που έχουν εγερθεί, ενώ τονίζει ότι στην «πρεμιέρα» της λειτουργίας της λαϊκής βιομηχανικών ειδών θα υπάρχει δύναμη τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας για την αποτροπή παράνομων πωλητών.

Συνολικά 101 μικροπωλητές ετοιμάζονται να βγουν στις λαϊκές για να κερδίσουν τα προς το ζην. Σημειώνεται ότι βάση προγράμματος, οι λαϊκές ένδυσης και υπόδησης θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα στην οδό Στρ. Ιωάννου στη Ν. Ιωνία, την Τρίτη στη Ν. Αγχίαλο, την Τετάρτη στην οδό Στρ. Μακρυγιάννη στον Βόλο, την Πέμπτη στο πάρκο της Βαμβακουργίας, την Παρασκευή στην Εθν. Αντιστάσεως και το Σάββατο στην οδό Μιαούλη στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων.

Στην περίπτωση των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης που ήταν οι πρώτες που έκλεισαν στις 16 Μαρτίου και ανοίγουν μία εβδομάδα μετά την άρση των περιορισμών, δεν θα λειτουργήσουν παράλληλοι δρόμοι, καθώς η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου είναι ήδη επιβαρυμένοι με τους διπλούς δρόμους διεξαγωγής των λαϊκών αγορών οπωροκηπευτικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου