ΤΟΠΙΚΑ

Εβρεξε πρόστιμα στο «Ασυλο»

εβρεξε-πρόστιμα-στο-ασυλο-131449

Πολίτες κάθε ηλικίας ασκούνταν τρέχοντας και περπατώντας, παρά τις απαγορευτικές κορδέλες στον χώρο – Πρόστιμο και σε ηλικιωμένη

Σκηνικό, που κάθε άλλο παρά σε απαγόρευση κυκλοφορίας παραπέμπει αντίκρισαν δημοτικοί αστυνομικοί την Πέμπτη το πρωί στο Κέντρο Αθλησης Χιλιαδούς, το γνωστό «Ασυλο». Δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας, φορώντας φόρμες και αθλητικά έτρεχαν στο ταρτάν, περπατούσαν και ασκούνταν στα όργανα που έχουν τοποθετηθεί στο πάρκο, αγνοώντας επιδεικτικά τις απαγορευτικές κορδέλες αλλά και τις συστάσεις ειδικών, για την αποφυγή συγχρωτισμού άνω των δέκα ατόμων ακόμη και σε ανοιχτό χώρο.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας δημοτικό σύμβουλο, Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, την ώρα του ελέγχου δεκάδες άτομα ασκούνταν στον χώρο. Πολλοί, άφησαν στη μέση το πρόγραμμα της άσκησής τους και έφυγαν στη θέα των δημοτικών αστυνομικών.

Στον έλεγχο που έγινε βεβαιώθηκαν συνολικά 15 παραβάσεις σε δημότες που βρίσκονταν στον χώρο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «Ασυλο» όπως και το σύνολο των κλειστών αλλά και ανοιχτών οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου τελούν σε αναστολή λειτουργίας ήδη από τις 11 Μαρτίου, με απόφαση του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Μάλιστα στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές κορδέλες και ανακοινώσεις ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αυτές, προκειμένου όλοι οι πολίτες να είναι ενήμεροι για τη μη λειτουργία τους και τη μη είσοδό τους σε αυτές.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει ο κ. Γκογκινούδης, οι κορδέλες είχαν αφαιρεθεί και δεκάδες άτομα ασκούνταν σαν να μην υφίσταται υγειονομική απειλή.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι δημοτικοί αστυνομικοί ζήτησαν από τους ασκούμενους τις ειδικές βεβαιώσεις και τα στοιχεία τους. Ολοι έφεραν μαζί τους τα ειδικά έντυπα για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους προκειμένου να αθληθούν, ωστόσο σε βάρος τους βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ διότι βρίσκονταν σε χώρο που απαγορευόταν και στον οποίο μάλιστα παρατηρήθηκε συνωστισμός. Ανάμεσα στους ασκούμενους και μία ηλικιωμένη κυρία η οποία είχε βγει για περπάτημα στον αθλητικό χώρο και για την οποία δεν έγινε εξαίρεση.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Μάλιστα, ένας από τους ασκούμενους αρνούνταν να δείξει τα στοιχεία του στους δημοτικούς αστυνομικούς και έφυγε. Από τη δημοτική αστυνομία ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία για την αναζήτηση του απείθαρχου δημότη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου