ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν οι Πλάκες στον Βόλο

αδειασαν-οι-πλάκες-στον-βόλο-132260

Δεν τους σταμάτησαν χιόνια και παγετός και μπήκε φρένο από τον κορονοϊό – Διπλό πρόστιμο σε χειμερινές κολυμβήτριες

Ερημη είναι τις τελευταίες δύο ημέρες η παραλία Πλάκες στον Βόλο, το στέκι του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών «Ιάσων». Τους χειμερινούς κολυμβητές, που επί σειρά ετών δεν σταματούν ούτε το τσουχτερό κρύο, ούτε το χιόνι, ούτε η βροχή, σταμάτησε ο… κορονοϊός.

Προ διημέρου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου «καρφίτσωσε» στον πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για την απαγόρευση της κολύμβησης, του ψαροντούφεκου και του καγιάκ λόγω… κορονοϊού.

Μολονότι στις εξαιρέσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας περιλαμβάνεται η σωματική άσκηση, το κολύμπι δεν συγκαταλέγεται σε αυτές και οι χειμερινοί κολυμβητές, που κάνουν τα μπάνια τους ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι.

«Μας λείπει. Στις 28 Απριλίου κλείνω 41 χρόνια χειμερινός κολυμβητής. Ξεκίνησα το 1979 και δεν έχω σταματήσει ποτέ. Κάνω μπάνια 310 ημέρες τον χρόνο. Πρώτη φορά αναγκάζομαι να σταματήσω το μπάνιο, που οι περισσότεροι το κάνουμε για λόγους υγείας», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βλάσης Παχιός.

Σύμφωνα με τις απαγορεύσεις, πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους. «Στην παραλία δεν υπάρχει συνωστισμός. Κρατούμε αποστάσεις, κάνουμε το μπάνιο μας για την υγεία μας και φεύγουμε. Μας εξήγησαν όμως ότι αν ανοίξει ο καιρός και έρθουν περισσότεροι τότε θα προκληθεί συνωστισμός. Επιπλέον τα κλιμάκια του Λιμεναρχείου δεν μπορούν να ελέγχουν καθημερινά όλες τις παραλίες και μία λεπτομέρεια ότι σωματική άσκηση προβλέπεται σε εξωτερικό χώρο κοντά στην κατοικία. Για πολλούς από εμάς η παραλία είναι χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας μας», εξηγεί ο κ. Παχιός αναφέροντας ότι επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα σε χειμερινές κολυμβήτριες, που είχαν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα μετακίνησης, αλλά η χρήση του λόγου «6 σωματική άσκηση ή κίνηση με ζώο» δεν προβλέπεται μακριά από τον τόπο κατοικίας.

Η απόφαση βρήκε τους χειμερινούς κολυμβητές αρχικά να αντιδρούν, στη συνέχεια όμως αποφάσισαν να ακολουθήσουν την απόφαση. «Οταν άλλοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους και άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά, εμείς θα σηκώσουμε μπαϊράκι; Δεν λέω. Για εμάς το μπάνιο είναι υγεία, αλλά πρέπει να συμμορφωθούμε. Μπροστά στο γενικό καλό κάνουμε όλοι πίσω», τονίζει ο κ. Παχιός. Πάντως, μεμονωμένοι κολυμβητές, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν υπογραφές για την άρση της απαγόρευσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου