ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν οι 11 μαθητές από την Ιταλία -Γονείς στα άκρα… υπό τον φόβο κορονοϊού

επέστρεψαν-οι-11-μαθητές-από-την-ιταλία-185878

Αρον – άρον επέστρεψαν 11 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου από Ιταλία, αλλά γονείς συμμαθητών τους δεν τους θέλουν στο σχολείο!

Στα άκρα η σύγκρουση μεταξύ γονέων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βόλου για το αν οι 11 μαθητές, που σήμερα τα ξημερώματα επέστρεψαν από την Περούτζια θα πάνε στο σχολείο τους, Οι γονείς των 11, που ζήτησαν επιστροφή των παιδιών τους για καθαρά προληπτικούς λόγους, κατήγγειλαν ότι δέχονται bullying από γονείς άλλων μαθητών, που ζητούσαν να διακοπεί μεν η εκδρομή, ωστόσο να μην επιστρέψουν στο σχολείο τα παιδιά έως το τέλος της εβδομάδας για επίσης προληπτικούς λόγους…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα ξημερώματα επέστρεψαν στον Βόλο οι 11 μαθητές και δύο συνοδών εκπαιδευτικών κεντρικού Γυμνασίου της πόλης από την Περούτζια της Ιταλίας. Το σημείο άφιξης της μαθητικής αντιπροσωπείας την οποία υποδέχθηκε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δεν έγινε γνωστό υπό τον φόβο αρνητικής δημοσιότητας.

Οι μαθητές, που κατέλυσαν την περασμένη Κυριακή το βράδυ σε ξενοδοχείο στην Περούτζια στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, κλήθηκαν άρον – άρον να… επαναπατριστούν υπό τον φόβο του κορονοϊού, που έχει θέσει σε καραντίνα πόλεις στη Βόρεια Ιταλία.

Την επιστροφή των μαθητών στον Βόλο για καθαρά προληπτικούς λόγους ζήτησαν οι ίδιοι οι γονείς τους που ρωτήθηκαν σχετικά προχθές Δευτέρα το βράδυ. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γυμνασίου Γιάννη Καραφέρη οι γονείς ζήτησαν την επιστροφή των παιδιών τους για καθαρά προληπτικούς λόγους. «Στην πόλη που βρίσκονται οι μαθητές μας δεν υπάρχουν κρούσματα και όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους», διαβεβαίωνε ο ίδιος.

Χθες το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου που είναι υπεύθυνος για τους μαθητές που βρίσκονται σε εκπαιδευτικό ταξίδι και αποφάσισε την επιστροφή των μαθητών.

Στο σχολείο ωστόσο υπήρξε διχογνωμία μεταξύ γονέων για το αν οι μαθητές θα πρέπει από σήμερα να επιστρέψουν στις τάξεις για τα μαθήματά τους. Κάποιοι ζήτησαν να παραμείνουν προληπτικά στο σπίτι έως τέλος της εβδομάδας, ωστόσο όπως διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ο διευθυντής του Γυμνασίου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας δεν προβλέπονται ούτε καραντίνα για τους μαθητές, ούτε ειδικές εξετάσεις. «Απευθύναμε ερώτημα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για το αν οι μαθητές θα πρέπει να περάσουν από εξετάσεις για να διαλυθούν οι όποιοι φόβοι. Μας εξήγησαν ότι από τη στιγμή που οι μαθητές δεν νοσούν, δεν υπάρχουν εξετάσεις στις οποίες μπορούν να υποβληθούν», ανέφερε και έτσι από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να επιστρέψουν στο σχολείο.

Αποδέκτης ανησυχιών από σχολεία, αλλά και γονείς μαθητών έχει γίνει και ο ίδιος ο Σ. Σαβελίδης, ο οποίος απηύθυνε και δεύτερο ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας αν προβλέπονται καραντίνα ή κάποιες ειδικές εξετάσεις για τους μαθητές που επέστρεψαν από την Ιταλία έστω κι αν δεν βρέθηκαν στην επικίνδυνη ζώνη.

Ακυρώσεις και αναβολές εκδρομών

Υπό τον φόβο του κορονοϊού ακυρώθηκαν συνολικά τρεις εκδρομές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου στην Ιταλία σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικές εκδρομές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus και μία πολυήμερη σχολική εκδρομή.

Δεν είναι όμως οι μοναδικές. Εκδρομές που επρόκειτο να γίνουν μέσα στον Μάρτιο ακόμη και σε χώρες εκτός Ιταλίας αναβάλλονται η μία μετά την άλλη. Γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους και εκπαιδευτικοί μεταθέτουν για αργότερα τις προγραμματισμένες εκδρομές με την ελπίδα της ύφεσης.

Υπό ακύρωση είναι επίσης εκδρομές που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε Κωνσταντινούπολη, Αγγλία και Πολωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου