ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία στο πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδος

αυτοψία-στο-πρώην-δημαρχείο-αρτέμιδο-186593

Αμεσα θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση της σκεπής – Σε επόμενη φάση δρομολογούνται και νέες παρεμβάσεις

Η κατάρρευση ολόκληρου τμήματος από τη σκεπή στο πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδος στα Ανω Λεχώνια, προκάλεσε την κινητοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, από τους ισχυρούς ανέμους των προηγούμενων ημερών μετακινήθηκαν πλάκες από τη στέγη με αποτέλεσμα τη δημιουργία ολόκληρης τρύπας μέσα από την οποία περνά νερό κάθε φορά που βρέχει.

Από την Παρασκευή η φωτογραφία με την τρύπα στη στέγη του πρώην Δημαρχείου, έκανε το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ για το πρόβλημα ενημερώθηκε και η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Η στέγη είναι φτιαγμένη από πλάκα Πηλίου και ολόκληρο τμήμα της μετακινήθηκε (!) από τους ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική κοινότητα, το πρόβλημα της στέγης έχει εντοπιστεί εδώ και περίπου τέσσερα- πέντε χρόνια.

Εχει ενημερωθεί ο δήμος Βόλου, στελέχη του οποίου μάλιστα έκαναν και αυτοψία προκειμένου να ενταχθεί στον προγραμματισμό για την επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει κάποιο έργο με αποτέλεσμα το πρόβλημα να οξύνεται.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας έκανε νέο έγγραφο προς τον Δήμο για το συμβάν και την ανάγκη άμεσης επισκευής της στέγης.

Χθες, κλιμάκιο της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου υπό τον αντιδήμαρχος Θάνο Θεοδώρου και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Κώστα Γανωτή, προχώρησαν σε αυτοψία στο πρώην δημαρχείο.

Όπως ενημερώθηκαν εξαιτίας του προβλήματος, κάθε φορά που βρέχει περνούν νερά τα οποία τρέχουν στο πάτωμα και μέσα από τον ηλεκτρολογικό πίνακα με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Με σκούπες οι υπάλληλοι διώχνουν τα νερά από τον χώρο που δέχεται καθημερινά δεκάδες πολίτες.

Στο πρώην δημαρχείο στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο όπου κάθε Δευτέρα και Τρίτη γίνονται εξετάσεις και συνταγογραφήσεις, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Αρτέμιδας όπου καθημερινά προσέρχονται δεκάδες δημότες αλλά και τα γραφεία των τοπικών συμβουλίων Ανω και Κάτω Λεχωνίων.

Σύμφωνα με τον κ. Γανωτή άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης της στέγης που είναι και το πιο σημαντικό πρόβλημα.

Σε δεύτερο χρόνο ωστόσο θα δρομολογηθούν κι άλλες παρεμβάσεις σε επιχρίσματα, κάγκελα, βεράντες, κουφώματα αλλά και για τον ελαιοχρωματισμό του κτιρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου