ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες καθηγητές στην ουρά για μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση

εκατοντάδες-καθηγητές-στην-ουρά-για-μ-189666

Πολύωρη αναμονή στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, όπου κατατίθενται αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από τη Μαγνησία διεκδικούν μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση. Πρόκειται για νέους εκπαιδευτικούς και αντίστοιχους, που εργάζονται ως αναπληρωτές «οργώνοντας» όλη την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι και ελπίζουν στον διορισμό τους.

Οι εικόνες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι σοκαριστικές. Δεκάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν στην ουρά για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Οι αιτήσεις πρόσληψης υποβάλλονται ηλεκτρονικώς από τους εκπαιδευτικούς, στη συνέχεια όμως καλούνται να κλείσουν ραντεβού με τη διεύθυνση εκπαίδευσης, καθώς απαιτείται κατάθεση δικαιολογητικών και μάλιστα αυτοπροσώπως.

Στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας τον ρόλο εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών έχει αναλάβει το Τμήμα Προσωπικού, στο οποίο έχουν μετακινηθεί διοικητικοί υπάλληλοι και από άλλα γραφεία προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για διορισμό.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι τεράστια, καθώς από τη μία έχουν να συγκεντρώσουν όλο τον όγκο των δικαιολογητικών που απαιτούνται και από την άλλη καλούνται να περιμένουν ώρα στην ουρά για να μπορέσουν να επιδώσουν τα έγγραφα.

Μάλιστα όσο ο χρόνος περνά και τα περιθώρια στενεύουν, τόσο η πίεση αυξάνεται. Σημειώνεται ότι η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους εκπνέει στις 4 Μαρτίου και αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν παράταση είτε για να προλάβουν να έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα είτε για να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού στη διεύθυνση για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου