ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση βοήθειας από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Βόλου

εκκληση-βοήθειας-από-την-κεκπα-διεκ-βό-193479

Εκτός από την 11μελή οικογένεια, τις τελευταίες ημέρες ελέγχθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών με τρία και δύο παιδιά αντίστοιχα

Εκκληση βοήθειας προς όλους τους συλλόγους απευθύνει με έγγραφό της η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη για τη στήριξη τριών οικογενειών που διαπιστωμένα έχουν ανάγκη καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

Η περίπτωση της 11μελούς οικογένειας Βολιωτών που προ ημερών δημοσίευσε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δεν είναι η μοναδική που χρίζει στήριξης. Όπως είναι γνωστό οι γονείς καλούνται με μόλις 1.000 ευρώ εισόδημα τον μήνα να καλύψουν τις ανάγκες και των εννέα παιδιών τους ηλικίας από 2 έως και 18 ετών. Οι οικονομικές δυσκολίες δεν διέφυγαν της προσοχής εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούν τα τρία παιδιά της οικογένειας και ήταν εκείνοι που ήρθαν σε επαφή με την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για να ζητήσουν να στηριχθεί η 11μελής οικογένεια.

Για τη στήριξη της οικογένειας έχει ενεργοποιηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με τη συγκέντρωση ρούχων ειδικά για τα μεγαλύτερα παιδιά αλλά και επιχειρηματίες που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής 260 ευρώ σε δωροεπιταγές για να γεμίσουν τρόφιμα και αγαθά τα ράφια της πολυμελούς οικογένειας.

Πέραν όμως της συγκεκριμένης οικογένειας, εντοπίστηκαν δύο ακόμη που χρίζουν στήριξης υλικής και οικονομικής. Η μία περίπτωση αφορά στη σύζυγο και τα δύο παιδιά Βολιώτη που πέθανε πρόσφατα και η οικογένειά του δεν μπορεί καν να καλύψει τα έξοδα της κηδείας (από τον ΕΦΚΑ η απάντηση ήταν αρνητική), ακόμη δε περισσότερο βιοποριστικές της ανάγκες.

Η άλλη περίπτωση αφορά σε μάνα με τρία παιδιά που επίσης βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και μόλις πρόσφατα με τις παραινέσεις των υπηρεσιών της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ κατέθεσε έγγραφα για να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Με το έγγραφό της προς όλους τους συλλόγους η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσα Μορφογιάννη ζητά βοήθεια σε τρόφιμα, είδη ρουχισμού αλλά και χρήματα για τη στήριξη των τριών οικογενειών. «Πρόκειται για οικογένειες που έχουν ελεγχθεί και έχει πιστοποιηθεί από τις υπηρεσίες μας η οικονομική τους αδυναμία και χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας», αναφέρει η κ. Μορφογιάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου