ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές και καθηγητές το… τσικνίζουν για πέμπτη χρονιά

μαθητές-και-καθηγητές-το-τσικνίζουν-194244

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης φέτος συνδυάζεται με πρόγραμμα Erasmus για να καταστεί το σχολείο πιο ελκυστικό

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης θα τηρήσουν και φέτος οι μαθητές των συστεγαζόμενων 4ου Γενικού Λυκείου – 4ου Γυμνασίου Βόλου στη συνοικία της Νεάπολης. Κρεατικά στα κάρβουνα, παραδοσιακή μουσική και χορός θα συνθέσουν τη γιορτή στο σχολείο, που θα ξεκινήσει αύριο μετά τις 11 το πρωί και καιρού επιτρέποντος θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο, σε διαφορετική περίπτωση θα μεταφερθεί στο σχολικό γυμναστήριο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου Νικόλαο Ιωαννίδη, φέτος το σκηνικό θα είναι λίγο διαφορετικό από άλλες χρονιές. Αντί για ψησταριές και μαθητές σε ρόλο ψήστη, στο προαύλιο θα στηθεί καντίνα, όπου τα κρέατα θα πέσουν στα κάρβουνα και θα σερβίρονται καλοψημένα. Εκτός από κρεατικά στο τραπέζι θα υπάρχουν σαλάτες και αναψυκτικά.

Το τραπέζι όπου καθηγητές και μαθητές θα γίνουν μία παρέα θα στηθεί αν επιτρέψει ο καιρός στο προαύλιο και όλη μαζί η σχολική οικογένεια θα γιορτάσει. «Αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο της γιορτής. Η συνεύρεση μαθητών και καθηγητών», σχολιάζει ο κ. Ιωαννίδης.

Η γιορτή θα ξεκινήσει μετά τις 11 το πρωί και σύμφωνα με τον διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό.

«Φέτος το μουσικό μέρος θα αναλάβουν οι καλύτεροι οργανοπαίχτες παραδοσιακής μουσικής, που δέχθηκαν να πλαισιώσουν τη σχολική μας γιορτή», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Είναι η πέμπτη χρονιά που το σχολείο γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη. Πέρυσι είχε γίνει διάλειμμα και αύριο το σκηνικό θα είναι πιο οργανωμένο, καθώς εντάσσεται και στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus, στο οποίο συμμετέχει το 4ο ΓΕΛ Βόλου. Το πρόγραμμα αφορά σε δράσεις με στόχο να γίνει το σχολείο πιο δημιουργικό και πιο ελκυστικό για τους μαθητές. Στο πλαίσιο αυτό είχε πρόσφατα διοργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία και το τσίκνισμα εντάσσεται στο σκέλος των φολκλορικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα συνεργαζόμενα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχολεία.

Για τις ανάγκες της γιορτής μαθητές θα φέρουν από το σπίτι τους κρεατικά, ενώ μέρος των εξόδων θα καλυφθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά και τα ταμεία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου