Συστήνεται εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Ζαγορά

συστήνεται-εθελοντικό-πυροσβεστικό-196527

Απουσία πυροσβεστικού σταθμού για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς – Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο

Την τύχη τους στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν κάτοικοι και δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά το τριπλό περιστατικό πυρκαγιάς σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις έξι το απόγευμα έρχεται προς έγκριση η σύσταση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Από τον περασμένο Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο τρία σπίτια, σε Μούρεσι, Ανήλιο και Αγία Παρασκευή, χάθηκαν στις φλόγες, με τους ιδιοκτήτες να μένουν ουσιαστικά αβοήθητοι. Κάτοικοι των χωριών έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια για να γλιτώσουν από τις φλόγες τις περιουσίες συγχωριανών τους και να μη θρηνήσουν ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ζαγοράς – Μουρεσίου Κων. Μαργαρίτης έθεσε επισήμως ζήτημα χωροθέτησης και λειτουργίας πυροσβεστικού σταθμού στην έδρα του Δήμου για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς.

Μέχρι και σήμερα ολόκληρη η περιοχή καλύπτεται από πυροσβεστικά οχήματα από τον Βόλο και το Νεοχώρι και δεδομένης της κατάστασης του οδικού δικτύου του Πηλίου, χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να φθάσουν στον τόπο του συμβάντος. Από θαύμα η περιοχή δεν έχει θρηνήσει θύματα. Η επέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι άμεση και η ανησυχία εντείνεται κυρίως για το καλοκαίρι.

Σε περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων η άμεση βοήθεια προέρχεται από μηχανήματα του Δήμου και κατοίκους που κάθε φορά προστρέχουν σε βοήθεια.

Το αίτημα προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί κι έτσι ο Δήμος ετοιμάζεται να πάρει την τύχη του στα χέρια του συστήνοντας εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Ζαγορά, που θα παρέχει βοήθεια σε πρώτο χρόνο όταν υφίσταται ανάγκη.

Αλλα θέματα

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει αποδοχή χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την δράση «Wifi4EU – προώθηση της συνδεσιμότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες», κατανομή χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων και θα γίνει αποδεκτή χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την προμήθεια απορριμματοφόρων.

Θα συζητηθεί επίσης δωρεά του πολιτικού μηχανικού Απόστολου Ν. Καγιάννη για την ανακατασκευή του αύλειου χώρου του ενιαίου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς με στόχο την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του 2018 και τέλος θα συζητηθεί αίτημα για την αποκατάσταση του δρόμου προς την παραλία Ομβρυός της Κοινότητας Πουρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου