ΤΟΠΙΚΑ

Εντατικοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου

εντατικοί-έλεγχοι-από-τη-δημοτική-αστ-197863

Ελεγχοι και πρόστιμα για το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας στο κέντρο του Βόλου στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης που ευθύνεται για το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα στην πόλη.

Μόνο για τον μήνα Ιανουάριο και σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.587 κλήσεις εκ των οποίων οι 1.046 για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και 541 για το σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Στο επίκεντρο των ελέγχων των δημοτικών αστυνομικών βρέθηκαν κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης στην άκρη του οδοστρώματος αλλά και σε λεωφορειολωρίδες. Εμφαση δίνεται επίσης σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης κίνησης πεζών και ατόμων με αναπηρίες.

Διαρκής όμως είναι η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας και σε δρόμους στο κέντρο που λειτουργούν σύμφωνα με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης για τη διασφάλιση της σωστής χρήσης του από οδηγούς κι όχι της κατάχρησης των θέσεων στις οποίες η στάθμευση είναι το ανώτερο για δύο ώρες.

«Προσπαθούμε να είμαστε συνεχώς στους δρόμους για τη διασφάλιση της σωστής και ανεμπόδιστης λειτουργίας της πόλης. Ηδη τα μηνύματα είναι θετικά. Και θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τους ελέγχους μέχρι να γίνει σε όλους συνείδηση», σχολίασε ο εντεταλμένος για θέματα δημοτικής αστυνομίας δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

Συνεχίζονται εξάλλου και οι έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ελληνικής αστυνομίας για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Τον προηγούμενο μήνα διενεργήθηκαν δέκα έλεγχοι και βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις σε «θεριακλήδες» που εντοπίστηκαν να καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά: 1.000 ευρώ για τα καταστήματα που έχουν εμβαδόν άνω των 30 τ.μ. και 100 ευρώ για τους θαμώνες που κάπνιζαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες έχουν την υποχρέωση να έχουν αναρτημένες πινακίδες απαγόρευσης του καπνίσματος, να μην έχουν τασάκια στα τραπέζια τους και επιπλέον στους εξωτερικούς χώρους να φροντίζουν να είναι ανοιχτοί από τουλάχιστον δύο πλευρές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου