ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για την αξιοποίηση του παλιού δημοτικού κάμπινγκ Μηλίνας

πράσινο-φως-για-την-αξιοποίηση-του-παλ-222042

Από το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, για την προσέλκυση της ΧΑΝΘ.

Πράσινο φως για την αξιοποίηση του παλαιού δημοτικού κάμπινγκ της Μηλίνας από τη ΧΑΝΘ «υπό την προϋπόθεση η πρόταση που θα κατατεθεί να είναι εμπεριστατωμένη, ολοκληρωμένη και ως προς το συμφέρον και των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μηλίνας», άναψε σε συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.

Οπως είναι γνωστό, υπεύθυνοι της ΧΑΝΘ είχαν έρθει σε επαφή με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου από τον οποίο και ζήτησαν τη δυνατότητα αξιοποίησης μέρους της έκτασης της κατασκήνωσης στη Μηλίνα προκειμένου να δρομολογήσουν εκεί μία δεύτερη κατασκήνωση παράλληλη με αυτή στον Αη Γιάννη που όμως θα επικεντρώνεται σε ναυταθλητικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Αη Γιάννη είναι η πρώτη, μακροβιότερη, και πιο θρυλική κατασκήνωση που ιδρύθηκε ποτέ στην χώρα πριν από εκατό περίπου χρόνια, το 1924, όταν ακόμα η έννοια της παιδικής κατασκήνωσης ήταν παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα, και η ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος μετρούσε λίγα μόλις χρόνια.

Η κατασκήνωση τα τελευταία 95 χρόνια(!) δίνει ζωή κάθε καλοκαίρι στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Η προσέλκυση αντίστοιχης κατασκήνωσης αναμένεται να αποφέρει αντίστοιχα οφέλη και στη Μηλίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου