ΤΟΠΙΚΑ

Γενναιόδωρη προσφορά στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

γενναιόδωρη-προσφορά-στον-δήμο-ζαγορ-223924

Δωρεά απινιδωτή για το Κέντρο Υγείας και καινούργιου οχήματος για τον Αστυνομικό Σταθμό – Ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Εφυγε από τη γενέτειρά της, τη Ζαγορά, σε ηλικία μόλις 7,5 ετών, ποτέ όμως δεν ξέχασε τον τόπο της. Ο λόγος για την Αθανασία Παπούλια – Παρνέλλι που ζει και εργάζεται πλέον στην Αμερική και μόλις πρόσφατα προχώρησε σε δωρεά υπέρ του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Υγείας και του Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής.

Συγκεκριμένα η κ. Παπούλια – Παρνέλλι προχώρησε σε δωρεά απινιδωτή για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και καινούργιου οχήματος μάρκας FORD 4Χ4, το οποίο έχει διατεθεί στον Αστυνομικό Σταθμό Ζαγοράς για την πρόσβαση των αστυνομικών ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία.

Η δωρεά συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο, η Αθανασία Παπούλια – Παρνέλλι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζαγορά μέχρι την ηλικία των 7,5 ετών οπότε και οι γονείς της την έστειλαν στην Αθήνα για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός σε πλούσια οικογένεια. Ηταν παιδί πολύ φτωχής οικογένειας και έζησε δύσκολα χρόνια.

Δούλεψε ως οικιακή βοηθός σε σπίτια και στην ηλικία των 23 ετών πήγε στην Αμερική, η οποία της έδωσε ευκαιρίες. Εργάστηκε ως σερβιτόρα για οκτώ χρόνια, έκανε οικονομίες και το 1984 αγόρασε μία κάβα στον σταθμό τρένων στην Ουάσινγκτον. Το κατάστημα πήγε καλά και η ίδια μπόρεσε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δωρεά. Είχαμε μεγάλη ανάγκη τον εξοπλισμό αυτό. Ταυτόχρονα όμως η δωρεά αυτή ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους ευεργέτες να βοηθήσουν τον Δήμο μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αποστόλος Κοντογιώργος.

Με δική του πρόταση και που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή προς την κ. Παπούλια – Παρνέλλι.

Στην ευχαριστήρια επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά της ευεργέτιδας Αθανασίας Παπούλια – Παρνέλλι , η οποία κατάγεται από τη Ζαγορά, αναγνώρισε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Με την ίδια απόφαση, κατόπιν προτάσεως του αντιδημάρχου Αποστ. Κοντογιώργου, εκδόθηκε ευχαριστήρια επιστολή για την επιβράβευση της ευγενικής χειρονομίας της Αθανασίας Παπούλια – Παρνέλλι, η οποία όχι μόνο βρίσκεται ολόψυχα δίπλα στις ανάγκες της ιδιαίτερης πατρίδας της αλλά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

«Η δωρεά σας έρχεται την κατάλληλη στιγμή»

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης απέστειλε και προσωπική επιστολή προς την ευεργέτιδα, την οποία ενημερώνει για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

«Η πραγμάτωση αυτής της δωρεάς, αποδεικνύει όχι μόνο την ανιδιοτελή στήριξή σας στο έργο και την αποστολή φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά αποτυπώνει την άσβεστη αγάπη σας για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Η πολύτιμη αρωγή σας, έρχεται ακόμη να επαναβεβαιώσει την μακρά ιστορία ευεργετών της περιοχής μας, ανθρώπων οι οποίοι χωρίς να τους ζητηθεί βοήθεια, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και βοήθησαν τον τόπο τους.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερο δημοσιονομικό περιβάλλον μετά από χρόνια κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, καλούμαστε ως Δήμος αλλά και ως κοινωνία, να διαδραματίσουμε έναν ευρύτερο ρόλο και να καλύψουμε ακόμη μεγαλύτερα κενά.

Υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες, ενισχύουμε δράσεις για ένα ισχυρό δίκτυο αλληλεγγύης και είναι χρέος μας να ενθαρρύνουμε συνεργασίες με όσους προσφέρονται να βοηθήσουν.

Η δωρεά σας έρχεται την κατάλληλη στιγμή, τώρα που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και τα μέσα που διατίθενται λιγοστεύουν.

Τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε και το μήνυμα της μεγάλης δωρεάς σας, έρχεται να επισημάνει αυτό ακριβώς.

Δεχθείτε τις ευχαριστίες μας και διατηρείστε την ίδια ζεστασιά στην ψυχή σας για την ιδιαίτερη πατρίδα σας».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου