ΤΟΠΙΚΑ

Αίθουσες ψυγεία στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

αίθουσες-ψυγεία-στο-6ο-γυμνάσιο-βόλου-228623

Μαθητές και καθηγητές κάνουν μάθημα με μπουφάν, κασκόλ και γάντια – Ετοιμοι για κατάληψη οι μαθητές

Σε αίθουσες ψυγεία επέστρεψαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου. Το κεντρικό σύστημα θέρμανσης φαίνεται να έχει παρουσιάσει βλάβη, που έως και χθες δεν είχε επιδιορθωθεί.

Γονείς διαμαρτυρήθηκαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα παιδιά τους αναγκάζονται να κάνουν μάθημα φορώντας μπουφάν, κασκόλ, σκουφιά και γάντια. «Ακόμη και οι ίδιοι οι καθηγητές κάνουν μάθημα με τα πανωφόρια τους. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να γράψουν από το κρύο, γυρίζουν με μελανά χείλη», ανέφερε μητέρα που απευθύνθηκε αγανακτισμένη στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Οπως σημείωσε η ίδια, επί 13 ημέρες το πρόβλημα της θέρμανσης δεν έχει επιλυθεί. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε μονοψήφιο αριθμό και στην περιοχή όπου εδρεύει το σχολείο, στη συνοικία Πανταζόπουλου, η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη σε σχέση με το κέντρο της πόλης.

«Οπως μας ενημερώνουν τα παιδιά μας, μαθητές που ανήκουν στη διοίκηση του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος παραπέμπει την επίλυση του προβλήματος από τη μία ημέρα στην άλλη», ανέφερε μητέρα.

Στο σχολείο επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των μαθητών. Σε κάποιες αίθουσες μάλιστα έχουν επιστρατευτεί θερμαντικά σώματα για να σπάσουν το κρύο και η υγρασία. «Τα παιδιά είναι αναστατωμένα και ακούγεται ότι ενδέχεται να προχωρήσουν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενα για την έλλειψη θέρμανσης στο σχολείο», σημείωσε γονιός που ζητά άμεση επίλυση του προβλήματος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου