ΤΟΠΙΚΑ

«Τα σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

τα-σχολεία-ανοιχτά-για-όλα-τα-παιδιά-232894

Το μήνυμα του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζου στην κοπή πίτας της Διεύθυνσης

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε προχθές η «οικογένεια» της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στα γραφεία της στο κτίριο Καπνού. Το «παρών» στη λιτή εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Μποντού Τοκαλή, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γ. Δοδοντσάκης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Την πίτα ευλόγησε, όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε τους εκπαιδευτικούς για το έργο που παράγουν «σε καιρούς πολύ δύσκολους, με καταστάσεις που επιβάλλουν τα παιδιά μας να έχουν στα σχολεία τους αληθινή παιδεία». Μάλιστα συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς γιατί υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα με την ίδια αγάπη, όπως κάθε παιδί.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε παρούσα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και μίλησε για δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα συνδιοργανωθούν από Περιφέρεια και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εντός του έτους.

«Στόχος μας όπως κάθε χρόνο είναι όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως χρώματος, πατρίδας και θρησκείας να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος. Ο ίδιος μίλησε για ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία του νομού και ζήτησε κτιριακές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του οξέος κτιριακού προβλήματος.

Στη συνεργασία με την Πρωτοβάθμια στη Μαγνησία αναφέρθηκε από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως προβλήματα.

Φέτος, θα είναι χρονιά προσλήψεων στη δημόσια εκπαίδευση και ο κ. Δοδοντσάκης εξέφρασε την ελπίδα με αυτές να καλυφθεί σημαντικός αριθμός κενών εκπαιδευτικών στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε διοικητική υπάλληλος, ενώ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος προσέφερε συμβολικό δώρο στον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, που ευλόγησε την πίτα, μία υδρόγειο σφαίρα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου