ΤΟΠΙΚΑ

Παιδικές χαρές διά χειρός φοιτητών [photos]

παιδικές-χαρές-διά-χειρός-φοιτητών-photos-233872

Φοιτητές του 7ου εξαμήνου στο τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού εντυπωσιάζουν με τις προτάσεις τους

Αέρα… ανανέωσης στις κλασικές παιδικές χαρές φέρνουν φοιτητές του 7ου εξαμήνου του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φωτορεαλιστικές προτάσεις τους, που έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία Ξύλινων Κατασκευών ΙΙ», το οποίο είχε φέτος ως κύριο θέμα τις παιδικές χαρές.

Από τους διδάσκοντες, Γ. Μαντάνη επιστήμων ξύλου και Αθανάσιο Μακρή βιομηχανικό σχεδιαστή, δόθηκε άσκηση κατά την οποία οι φοιτητές κλήθηκαν να εξοπλίσουν μία πλατεία με όργανα παιδικής χαράς αλλά και εξοπλισμό πόλης, όπως παγκάκια, κάδους απορριμμάτων, περιφράξεις.

Οι φοιτητές σχεδίασαν και μοντελοποίησαν κάθε όργανο παιδικής χαράς ξεχωριστά, ενέταξαν τον εξοπλισμό μέσα στον χώρο που τους δόθηκε και η κάθε πρόταση αιτιολογήθηκε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στο σχεδιασμό παιδικών χαρών (EN 1176). Φρόντισαν για την ασφάλεια αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών, ταυτόχρονα όμως προχώρησαν και σε έρευνα αγοράς.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν το μάθημα επιτυχώς και εκπόνησαν το πρότζεκτ ήταν οι εξής, χωρισμένοι σε ομάδες: α) Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου και Στυλιανός Σούττος, β) Ελένη Γονιδάκη, γ) Μύρων Μαργαριτάκης και Κωνσταντίνα Οικονόμου, δ) Στέφανος Αγγέλης, ε) Πηνελόπη Μούτου και Αγάπη Μποζαρδένη, στ) Αλέξιος Χατζησωτηρίου, ζ) Αγγελική Κομνηνού και Δημήτρης Παπαδόπουλος, και η) Ισμήνη Τσούμπαρη.

Οι φοιτητές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία εκτελώντας εξαιρετικές εργασίες που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος αλλά και στη σελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Facebook. Οι παιδικές χαρές που σχεδίασαν οι φοιτητές ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών για ελεύθερο και αυθόρμητο παιχνίδι που συμβάλλει στην υγεία, ψυχική και σωματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Μαντάνη και Μακρή «η κατασκευή των παιδικών χαρών απαιτεί άριστη γνώση τεχνολογικών θεμάτων, καθώς και καλές σχεδιαστικές δεξιότητες. Ένας καλός σχεδιασμός (design) θεωρείται ασφαλής, αισθητικά ευχάριστος, οικονομικά βιώσιμος και καινοτομικός. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν ξύλο και προϊόντα ξύλου, εμποτισμένο ξύλο (σε ορισμένες χώρες), HPL, HDPE, χάλυβα, χυτοσίδηρο, κράματα αλουμινίου, σχοινιά, πολυεστέρες, καουτσούκ, τεχνητό γρασίδι και αρκετά άλλα. Η πιο σύγχρονη παιδική χαρά περιλαμβάνει όλα τα υλικά. Το ξύλο είναι σήμερα πολύ διαδεδομένο, ιδίως στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη, λόγω του ότι είναι φυσικό, οικολογικό και ανανεώσιμο υλικό».

Συνεχίζεται η επιχείρηση ασφαλείς παιδικές χαρές από τον Δήμο Βόλου

Συνεχίζεται από τον Δήμο Βόλου η επιχείρηση ασφαλείς παιδικές χαρές για ξέγνοιαστο παιχνίδι.

Ηδη σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου, έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών σε επτά παιδικές χαρές σε Αγίους Αναργύρους, Παλιά, Αγιο Στέφανο, Αγία Παρασκευή, Καραγάτς, Νέα Δημητριάδα (Ορμινίου) και πάρκο Επισκοπής και μετά τις 25 Ιανουαρίου οπότε και θα γίνει η παραλαβή των παιχνιδιών, ο εξοπλισμός θα αρχίσει να «κουμπώνει» και θα δίδονται η μία μετά την άλλη προς χρήση.

Προχθές, ξεκίνησαν εργασίες για τη διαμόρφωση σύγχρονης και ασφαλούς παιδικής χαράς και στο προαύλιο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου