ΤΟΠΙΚΑ

Διορισμοί μετά από δέκα και πλέον χρόνια

διορισμοί-μετά-από-δέκα-και-πλέον-χρόν-235187

Αναγκαίες οι προσλήψεις εκπαιδευτικών – Νέα κενά προέκυψαν σε σχολεία από καθηγητές, που δεν έχουν… δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουν

Αντιμέτωποι με νέα κενά σε σχολικές μονάδες του νομού Μαγνησίας βρίσκεται η τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας. Μόνο αυτή την εβδομάδα δηλώθηκαν τρεις ασθένειες εκπαιδευτικών σε βασικά μαθήματα, με αποτέλεσμα οι θέσεις να μένουν κενές, να χάνονται ώρες διδασκαλίας και γονείς να διαμαρτύρονται.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη στο Τρίκερι όπου πρόσφατα έλαβε αναρρωτική άδεια καθηγητής μαθηματικών και υπάρχει δυσκολία στην κάλυψη των μαθημάτων τη διδακτέας ύλης. Ενας ακόμη φιλόλογος και ένας φυσικός έλαβαν αναρρωτικές άδειες αφήνοντας κενές θέσεις σε σχολεία στο κέντρο του Βόλου.

Μόλις προ ημερών η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κάλυψε τη συντριπτική πλειοψηφία των κενών της με αναπληρωτές που προσλήφθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία. Οι προσλήψεις όμως αναπληρωτών γίνονται με το… σταγονόμετρο και εκπαιδευτικοί δεν έχουν… δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουν προκειμένου να μην χαθούν μαθήματα. «Προσπαθούμε να βγάλουμε πρόγραμμα από το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό για να καλύψουμε τις ώρες των μαθημάτων. Δεν έχουμε καθηγητές στο… ράφι να περιμένουν», σχολίασε η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη για τα νέα έκτακτα κενά που δημιουργήθηκαν σε σχολικές μονάδες του νομού.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικοί προσωπικού είναι επιβεβλημένες και οι 5.250 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί σε όλη τη χώρα αναμένεται να επιλύσουν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα που υπάρχει.

Ηδη από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών από εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διοριστούν στα δημόσια σχολεία. Πρόκειται για τους πρώτους μαζικούς διορισμούς που γίνονται μετά από δέκα και πλέον χρόνια και που έφεραν κόσμο στα γραφεία των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Εκπαιδευτικοί αναζητούν διευκρινίσεις, ζητούν προϋπηρεσία ή ενημερώνουν τους φακέλους με τα προσόντα τους απευθυνόμενοι στα γραφεία των δύο διευθύνσεων.

Οι κενές οργανικές θέσεις στη Μαγνησία και άρα οι ανάγκες σε διορισμούς θα φανούν μετά τη διαδικασία μεταθέσεων και βελτιώσεων της θέσης των εκπαιδευτικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου