Διπλή γιορτή στην πόλη

διπλή-γιορτή-στην-πόλη-275739

Της Ελένης Χάνου

Διπλή γιορτή στον Βόλο, που γιόρτασε τον πολιούχο του Αγιο Νικόλαο, αλλά και την πρεμιέρα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που έγινε με φαντασμαγορική τελετή έναρξης, στην παραλία, μπροστά από τη φωτισμένη μυθική Αργώ.

Μπορεί ο καιρός να τα μούσκεψε και η αυλαία των εκδηλώσεων να μην άνοιξε όπως ήταν προγραμματισμένο την περασμένη Τρίτη, φαίνεται όμως ότι βγήκε σε καλό. Ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την αναβολή, αλλά κατέκλυσε με την παρουσία του την παραλία του Βόλου από άκρη σε άκρη συμμετέχοντας ενεργά σε μια γιορτή, που έχει καταστεί πλέον θεσμός.

Επιπλέον, φέτος τη μαγεία των Χριστουγέννων ένιωσαν και οι έμποροι της πόλης. Τοπική αργία την Παρασκευή για τον πολιούχο του Βόλου Αγιο Νικόλαο και τα εμπορικά καταστήματα, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν.

Ετσι, δόθηκε ευκαιρία σε μερίδα δημοτών, που είναι «αποκλεισμένοι» από την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια γιορτή, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, να συμμετέχουν κι εκείνοι στις εκδηλώσεις, να δουν τα εντυπωσιακά βεγγαλικά, να λάβουν μέρος στη γιορτινή πορεία, που μέχρι πέρυσι έβλεπαν να περνά μπροστά από τις φωτεινές βιτρίνες των καταστημάτων τους.

Η τοπική αργία κατέβασε στο κέντρο της πόλης κόσμο, που άλλες χρονιές έβλεπε από μακριά ή από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού του τις λαμπερές εκδηλώσεις.

Η διπλή γιορτή στον Βόλο τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα δεν αμαυρώθηκε από επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Μία ειρηνική πορεία, που ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, δίχως να διαταράξει ούτε στο ελάχιστο τη γιορτινή διάθεση των δημοτών και το εορταστικό κλίμα της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου