ΤΟΠΙΚΑ

Γονείς εναντίον εκπαιδευτικών

γονείς-εναντίον-εκπαιδευτικών-281123

Ημερίδα για τη συνεργασία των δύο πλευρών, με στόχο την πρόοδο των μαθητών, διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Περιστατικό άσκησης βίας από μαθητή σε μαθητή, που πρόσφατα καταγράφηκε σε Δημοτικό Σχολείο του νομού, αποτέλεσε αφορμή για γονείς να κινηθούν με καταγγελία εναντίον εκπαιδευτικών. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Συχνά γονείς προχωρούν σε καταγγελίες εναντίον δασκάλων για συμπεριφορές μαθητών προς τα παιδιά τους ή ακόμη και για συμπεριφορές των ίδιων των εκπαιδευτικών προς μαθητές.

«Το κλίμα είναι πολωμένο» αναφέρουν πηγές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι κατά καιρούς δυσαρεστημένοι για τη λειτουργία του σχολείου γονείς φθάνουν στο σημείο να καταγγείλουν εκπαιδευτικούς. Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, αυτό δεν βοηθά ούτε στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία, ούτε στην προαγωγή της συνεργασίας που θα πρέπει να έχουν γονείς και εκπαιδευτικοί με κοινό στόχο την πρόοδο του κάθε μαθητή. Μάλιστα εκτιμάται ότι πολλές φορές διογκώνονται καταστάσεις και λαμβάνουν μεγαλύτερη διάσταση από αυτή που πρέπει.

Πάγια θέση της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ενδοσχολικό επίπεδο. Οταν παρουσιάζεται πρόβλημα, οι γονείς θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, στη συνέχεια με τον διευθυντή του σχολείου, με τον σύλλογο γονέων του εκάστοτε σχολείου και στη συνέχεια με την Ενωση Γονέων Βόλου, πριν το θέμα ξεφύγει από τα όρια της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών, η Δ.Π.Ε. Μαγνησίας πρόκειται να διοργανώσει ημερίδα με θέμα «Σχολείο και οικογένεια – Στον δρόμο της συνεργασίας για την πρόοδο του μαθητή». Για την ημερίδα πρόκειται να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Διεύθυνσης αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Στην ημερίδα θα τεθούν και θα αναλυθούν από ειδικούς τα στοιχεία και οι παράμετροι που ορίζουν τους ρόλους, τους κανονισμούς και το πλαίσιο των εμπλεκομένων με στόχο την προσφορότερη και παραγωγικότερη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξή τους για την πρόοδο των μαθητών. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου