ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος ο 26χρονος με τον σουγιά που απείλησε νεωκόρο μέσα στον ναό

ελεύθερος-ο-26χρονος-με-τον-σουγιά-που-α-291418

Δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος του – Συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος επί τρία χρόνια!

Σε ρητή δικάσιμο για παράνομη οπλοφορία αναμένεται να παραπεμφθεί ο 26χρονος, που το περασμένο Σάββατο το βράδυ εισέβαλε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο, κραδαίνοντας σουγιά και ζητώντας από τη νεωκόρο και εθελόντριες που βρίσκονταν στην εκκλησία να του δώσουν χρήματα. Η Εισαγγελία Βόλου περιμένει τη δικογραφία για να κινήσει τις διαδικασίες σε βάρος του… αθεόφοβου δράστη, που πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο 26χρονος επί τρία τουλάχιστον χρόνια προκαλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρόμοια περιστατικά. Βγάζει σουγιά και απειλεί με στόχο να αποσπάσει χρήματα από καταστηματάρχες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις εστίασης που τον έχουν μόνιμο «πελάτη», ενώ έχει φθάσει στο σημείο να διακόψει ακόμη και Μυστήρια, γάμους και βαπτίσεις, που τελούνταν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Το Σάββατο το βράδυ πριν συλληφθεί εντός του ιερού χώρου του ναού είχε απειλήσει και καταστηματάρχη εστίασης της περιοχής για να αποσπάσει χρήματα.

Ο 26χρονος είναι γνωστός στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όμως δεν συμμορφώνεται.

«Βοηθήστε μας, να σας βοηθήσουμε»

Η υπόθεση με τον 26χρονο θυμίζει… το ποντίκι με τη γάτα. Επί σειρά ετών αστυνομικοί και λιμενικοί προχωρούν στη σύλληψη του δράστη μετά από καταγγελίες που δέχονται κυρίως από επιχειρήσεις εστίασης και στη συνέχεια ο νεαρός αφήνεται ελεύθερος.

Σε βάρος του θιγόμενοι δεν υποβάλλουν μηνύσεις είτε για να δώσουν μία, πολλοστή ευκαιρία, σε έναν νέο άνθρωπο, είτε επειδή φοβούνται για αντίποινα και έτσι κάθε φορά ο… θύτης επιστρέφει στην περιοχή.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είχε απευθύνει έκκληση στον απόηχο του νέου συμβάντος για να βοηθηθεί και ο ίδιος ο νεαρός που φέρεται να δρα υπό την επήρεια των ναρκωτικών, πριν συμβεί κάτι σοβαρό.

«Πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο που μας έχει απασχολήσει πολύ. Από τη στιγμή όμως που δεν υποβάλλονται μηνύσεις, η δικαιοσύνη είναι με τα χέρια δεμένα. Πρέπει να μας βοηθήσουν για να τους βοηθήσουμε. Να ανοίξει η πόρτα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πριν συμβεί κάτι πολύ πιο σοβαρό», ανέφεραν πηγές της Εισαγγελίας Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου