ΤΟΠΙΚΑ

Στο αρχείο η λιποθυμία μαθητή από αλκοόλ σε σχολικό πάρτι στον Βόλο

στο-αρχείο-η-λιποθυμία-μαθητή-από-αλκο-294108

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εξέτασε την υπόθεση και την έκλεισε

Στο αρχείο τέθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας το περιστατικό λιποθυμίας μαθητή μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σχολικό πάρτι, που διοργανώθηκε εκτός σχολικού ωραρίου στο γυμναστήριο σχολικού συγκροτήματος.

Για το συμβάν, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης ζήτησε αναφορά από τη διεύθυνση του σχολείου. Ο διευθυντής κατέθεσε αναφορά για όσα έγιναν στη διάρκεια του σχολικού πάρτι, που είχε ζητηθεί από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της γ’ τάξης του Λυκείου και για να ενισχυθεί οικονομικά ο νεαρός Γιάγκος, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο μία ημέρα πριν από το πάρτι.

Οπως προέκυψε από την αναφορά του διευθυντή, ο μαθητής, που διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, ήταν από άλλο σχολείο και πιθανόν κατανάλωσε αλκοόλ που έφερε ο ίδιος στο πάρτι. Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την παραχώρηση του σχολικού γυμναστηρίου ήταν να μην υπάρχει αλκοόλ, ενώ στον χώρο βρίσκονταν τόσο καθηγητές του σχολείου, όσο και γονείς μαθητών για να τον περιφρουρήσουν.

Με ειδική πράξη ο κ. Σαβελίδης αρχειοθέτησε την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκεπτικό της αρχειοθέτησης ήταν ότι το περιστατικό δεν αφορούσε σε μέλος της σχολικής κοινότητας που θα μπορούσε να ελεγχθεί, αλλά σε εξωσχολικό.

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο του συμβάντος από τη Διεύθυνση και τον σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου απευθύνθηκαν συστάσεις προς το 15μελές μαθητικό συμβούλιο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου