ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο φοιτητές για άσυλο και διαγραφές

στον-δρόμο-φοιτητές-για-άσυλο-και-διαγ-294272

Πορεία χθες από τον θόλο και νέες γενικές συνελεύσεις για καταλήψεις

Στον δρόμο βγήκαν χθες το απόγευμα φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και του νομοσχεδίου, που θέτει ζήτημα διαγραφής φοιτητών, που θα ξεπεράσουν τα δύο έτη από το ανώτατο όριο σπουδών τους.

Με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων φοιτητές των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής, Ιχθυολογίας, Ειδικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και του ΙΑΚΑ διαδήλωσαν στην πόλη, διαμηνύοντας ότι «ο νόμος για το άσυλο θα μείνει στα χαρτιά».

Η πορεία, στην οποία η συμμετοχή φοιτητών ήταν περιορισμένη, ξεκίνησε από τον θόλο του κτιρίου «Παπαστράτος» και μέσω της Δημητριάδος πέρασε από το κέντρο του Βόλου.

Με φόντο το άσυλο και τις διαγραφές φοιτητών, χθες κλείδωσαν λουκέτα στα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, ενώ εκτιμάται ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Νωρίτερα χθες το πρωί ήταν προγραμματισμένη κατάληψη της πρυτανείας. Πλην όμως η πρυτανεία έκλεισε… μόνη της. Φοιτητές που επιχείρησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη βρήκαν κλειδωμένη την πόρτα της σκάλας που οδηγεί από τον τρίτο στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία των πρυτανικών αρχών, ενώ εκτός λειτουργίας είχε τεθεί και το ασανσέρ, μέσω του οποίου πρόσβαση υπήρχε μέχρι τον τρίτο όροφο.

Η πρυτανεία και η γραμματειακή της υποστήριξη μεταφέρθηκαν στα γραφεία της επιτροπής ερευνών, όπου μάλιστα έγινε και εκτροπή τηλεφώνων.

Τις επόμενες ημέρες οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν κληθεί να προχωρήσουν σε νέες γενικές συνελεύσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου