ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση για την υπόθεση «Τούτσι» σε Δήμο της Μαγνησίας

παρέμβαση-για-την-υπόθεση-τούτσι-σε-296729

«Τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Μαγιάκος

Την παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας προκάλεσε η υπόθεση «Τούτσι» σε Δήμο του νομού, που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Αφορά σε υπόθεση εργαζόμενου, που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Δήμο στη θέση της συζύγου του, που είναι εκείνη που προσλήφθηκε μετά από προκήρυξη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το περιστατικό, το οποίο πληροφορήθηκε ο Σύλλογος, δεν πέρασε απαρατήρητο. Σύμφωνα με τον γραμματέα του τοπικού Συλλόγου Γιώργο Μαγιάκο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα διερεύνησή του προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και στη συνέχεια το θέμα θα τεθεί υπόψη των υπολοίπων μελών προκειμένου να γίνει παρέμβαση προς τον Δήμο.

«Είμαστε κάθετοι σε ό,τι αφορά σε θέματα νομιμότητας. Είμαστε καθολικά αντίθετοι σε παρατυπίες, που έχουν σχέση με εργαζόμενους. Τις καταδικάζουμε και τις καταγγέλλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιάκος υπογραμμίζοντας ότι θα αποσταλεί έγγραφο στον Δήμο. «Τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να εξαλειφθούν. Δεν τιμούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι δυνατό άλλος να προσλαμβάνεται κι άλλος να δουλεύει. Το καταδικάζουμε όπου κι αν συμβαίνει και θα καλέσουμε τον δήμαρχο που εμπλέκεται να σταματήσει τέτοιες πρακτικές», είπε ο κ. Μαγιάκος.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έπιασε δουλειά σε Δήμο της περιοχής προσφέροντας τις υπηρεσίες του για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, που αφορούν στην προετοιμασία για τον χειμώνα.

Για την πρόσληψη διμηνιτών ενόψει του χειμώνα είχε γίνει προκήρυξη από τον συγκεκριμένο Δήμο. Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους και προχώρησαν οι διαδικασίες. Συνολικά δέκα άτομα, όσες και οι θέσεις που ζητούσε ο Δήμος, κατέθεσαν αιτήσεις και προσλήφθηκαν όλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών. Η πρόσληψη των δέκα ατόμων κρίθηκε αναγκαία για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου σε τομείς όπως ο καθαρισμός αυλάκων και ρεμάτων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ανάμεσα στους προσληφθέντες και γυναίκα που όμως εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει εμφανιστεί στην εργασία της. Στο «πόδι» της έρχεται ο σύζυγός της που είχε απασχοληθεί και πρόσφατα επίσης με δίμηνη σύμβαση στον Δήμο και ο οποίος δεν είχε εκ του νόμου δικαίωμα να υποβάλει εκ νέου αίτηση για να ξαναπροσληφθεί.

Η σύζυγος φαίνεται να ήταν η «βιτρίνα». Κι αυτό γιατί είχε τα μόρια και γενικότερα πληρούσε τις προϋποθέσεις διεκδίκησης της θέσης εν αντιθέσει με τον σύζυγό της. Εκείνος που προσφάτως είχε ξαναπροσληφθεί ως διμηνίτης δεν μπορούσε να κάνει τα χαρτιά του.

Στην απόφαση άλλος να προσληφθεί κι άλλος να εργάζεται φαίνεται να συνετέλεσαν δύο παράγοντες. Πρώτον ότι ο σύζυγος είναι δοκιμασμένος, εργατικός και καλός στη δουλειά και δεύτερον ότι υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης ενδιαφερόμενων για να εργαστούν για μόλις δύο μήνες.

«Γνωρίζουμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης εργαζόμενων που θα δεχθούν να απασχοληθούν με δίμηνες συμβάσεις. Και γι’ αυτό πάγια θέση του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας είναι να υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Ακριβώς για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Μαγιάκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου